На този фон на 5 февруари влиза в сила забрана

...
На този фон на 5 февруари влиза в сила забрана
Коментари Харесай

Задава се криза с доставките на бензин и дизел в Европа

На този декор на 5 февруари влиза в действие възбрана за импорт на съветски горива по море в Европейски Съюз

Във Франция започнаха стачки в три рафинерии, които преустановиха доставките на бензин и дизел за пазара на едро, а една от тях понижи оборотите си до най-малко. В същото време от другата страна на Атлантическия океан рафинериите се приготвят за сезонна поддръжка, заяви.

Този сезон за ремонт ще бъдат затворени два пъти повече рафинерии, с цел да се компенсират закъсненията в поддръжката по време на пандемията. Съответно ще се създават по-малко бензин и дизелово гориво и надлежно по-малко ще се изнасят и за Европа.

На този декор на 5 февруари влиза в действие възбрана за импорт на съветски горива по море в Европейски Съюз. В момента Русия е най-големият снабдител на горива в Европейски Съюз, изключително на дизел. Съединени американски щати няма да могат да се намесят и да оказват помощ по метода, по който помогнаха с доставките на LNG, тъй като и при тях обстановка с доставките на дизелово гориво е много тежка, написа money.bg.

Западът ще би трябвало да огледа на Изток за горивото, което е нужно на всяка една стопанска система на света. Индийските рафинерии също са подготвени да оказват помощ с износа на дизелово гориво. Рафинериите в ОАЕ и Саудитска Арабия се уголемяват, увеличавайки индустриалния потенциал в точното време.

Цените евентуално ще се повишат, което ще даде нов подтик на инфлацията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР