На този етап в социалното министерство не се очаква някакво

...
На този етап в социалното министерство не се очаква някакво
Коментари Харесай

Шалапатова: Около 7 300 бежанци средномесечно са били на пазара на труда през 2023 г.

На този стадий в общественото министерство не се чака някакво съществено отражение на обстановката, обвързвана с Шенген. По-скоро чакаме облекчение. Най-големият резултат на страните, които скоро са се включили, е лесното напредване на хората. Това съобщи Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика пред.

" Всички знаем, че от влизането на съглашението в действие, което се чака през март, действително всички български жители ще имат доста по-лесно напредване по въздух. Очакваме по този начин да бъде и през морското пространство ", уточни министърът. 

Министър Шалапатова сподели, че статистиката за предходната година сочи, че в средномесечен диапазон към 7 300 чужденци са били на пазара на труда в страната ни, от тях 30 души са бежанци. Трудовата реализация е една доста значима част от цялостната интеграция, твърди още тя. 

Детето, което беше открито, че се отглежда в курник в село Крушовица, сега се намира при вуйчо си, удостовери Шалапатова. " Получих отчет предходната седмица от Агенция обществено подкрепяне, по смисъла на който детето е в положително психологично положение. Реално няма поведенчески проблеми ", добави тя. 

Повече гледайте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР