На този етап България не може да си позволи впечатляваща

...
На този етап България не може да си позволи впечатляваща
Коментари Харесай

България няма ресурс за мащабна туристическа реклама: залага на роудшоу

На този стадий България не може да си разреши впечатляваща и изграждаща добра известност реклама. Затова министерството и бизнесът залагат на така наречен роудшоу, с цел да се приготви за Лято 2023.

Роудшоуто е техника, деяние, в света на маркетинга. То се състои в осъществяване на пътуващи събития, чиято цел е да разпространяват избрана марка, в избрани географски региони. Посредством същата техника България се популяризира на четири пазара – Полша, Германия, Англия и Израел.

В обстановка на лимитирано ресурсно поръчителство е открито решение с директна поддръжка от страна на бизнеса за подготовка на сезона – с роудшоу, директни контакти сред туроператорите и оптималната професионални контакти. Очевидно огромна, впечатляваща реклама на България, която всички желаеме да забележим, на този стадий не е допустима “, сподели пред Economic.bg Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Сдружение „ Национален ръб по туризъм “.
Липса на средства
Към момента България разполага с една дванадесета от парите за предходната година. През 2022 година Министерството на туризма имаше заделени 18 млн. лева за реклама.

Това за България е безспорна покруса. Ние освен че не можем да претендираме с висока степен на конкурентоспособност, само че не разполагаме с принадлежности, с които да притеглим интерес “, споделя Карастоянова.

Според нея множеството от това, което туристическата промишленост за момента генерира, е с напъните на частния бизнес. Тоест, всеки туроператор има в подписаните си контракти средства, които се отделят за реклама и по този начин с изключение на промотиране на частния бизнес, се популяризира и България като дестинация.
Сравняваме несравнимото...
...когато се опитваме да потвърдим, че всичко реализирано през 2022 или началото на 2023 година е по-добро по отношение на предходните две години.

Всичко по отношение на двете Коронавирус години – 2020 и 2021 година – е по-добро “, споделя Карастоянова.

Но твърди, че е несериозно към този момент да се вършат съпоставения даже и с предпандемичната 2019 година, тъй като огромните играчи в бранш „ Туризъм “ към този момент не гледат обратно, а мислят за организация на пазара през 2024 и 2025 година

Коментарът ѝ е във връзка хвалбите на Министерството на туризма за „ рекорден зимен сезон “, без да е изработен изчерпателен разбор.

Именно по тази линия – да има връзка сред всички системи – е едно от предложенията на Националния ръб по туризъм за промяна. Защото когато се дават едни числа, те би трябвало да са крайни и достоверни. И да са достоверна база за разбор “, споделя тя.

Още за това подцениха ли политиците бранш „ Туризъм “ в последните две години? Какво би трябвало да се промени, с цел да може България да развива сполучлив туризъм? Както и още доста други забавни тематики, свързани с българския туризъм – очаквайте в понеделник, 10 април, в седмия епизод на подкаста „ Едно мислено “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР