На тези избори може да подобрим антирекорда по ниска избирателна

...
На тези избори може да подобрим антирекорда по ниска избирателна
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Възможен е антирекорд. На тези избори избирателната активност може да падне под под 2,5 милиона

На тези избори може да подобрим антирекорда по ниска изборна интензивност от предходната година. Няма да се учудя в случай че тя падне под 2,5 млн. Това сподели пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев, " Тренд%
 
Ганев също изрече позиция по отношение на изказванието на Ицо Хазарта, че му желали за 1 % 100 000 лева, от социологическите организации.  Тя е идентична с общата позиция на асоциацията на социологическите организации у нас, оповестена през вчерашния ден, в която социолозите желаят Хазарта обществено да назове коя е организацията поименно. Ако в действителност има подобен факт, не би трябвало да се прикрива, считат експертите.
 
Когато се хвърлят такива обвинявания, всички минаваме под общ знаменател. Това затруднява и нашата работа ", сподели още Димитър Ганев.
 
Относно последното проучване на " Тренд " по поръчка на " 24 часа ", Ганев заключи, че резултатите сочат преди всичко условието на гласоподавателите към бъдещите ръководещи, да се ангажират с решения, постигащи търпими цени газ, ток, горива -77 %. На второ място са ограниченията против обедняването – 75%. Темата за корупцията е значима за 43% Следват я опазване на здравето и енергийна самостоятелност от Русия – с по 20 %.
 
" Със сигурност, в случай че някой покаже решения за цените ще получи политически капитал ", уверен е социологът. Що се отнася за идеологическите уклони, за най-голямата част от популацията - те нямат значение. Левите получават – 14%, десните -21 %, а 17% - не могат да преценяват. Почти 2/3 от българите не се разпознават с леви и десни.
 
Най-голям % българи - 40%, имат вяра на зрели и с опит политици, 25%- на млади и нови лица.
 
Най-вероятно ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " ще имат аритметично болшинство, като сред тях не може да има коалиция, а това значи, че би трябвало да има някаква колоборация сред ГЕРБ и Политическа партия. Но Политическа партия построява цялата си акция върху негативизъм и нападки към ГЕРБ и заявява безспорна алена линия по отношение на взаимно ръководство, изяснява Димитър Ганев, а това го прави черноглед за вид за сформиране на държавно управление.
 
Това, съгласно Ганев,  ще натисне доста изборната интензивност и тя може да слезе под 2.5 млн.лева, което ще е нов антирекорд.
Единственият вид в вероятност остава – настройка без партийни лица, само че не е ясно по какъв начин и кой.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР