На територията на Община Царево не са регистрирани сигнали за

...
На територията на Община Царево не са регистрирани сигнали за
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: МВР с последна информация за бедствието в Царево

На територията на Община Царево не са регистрирани сигнали за бедстващи или хора в неопределеност, няма и непроходими пътища.

Основните задания пред другите структурни звена в Министерство на вътрешните работи са свързани с контролиране на пътното придвижване до окончателното нормализиране на трафика. С превантивна устременост линейният надзор и засиленото полицейско наличие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава – цели се сигнализиране за вероятни свлачищни процеси на скална и земна маса и навреме предприемане на ограничения за недопускане на рискови обстановки. Продължава защитата на развалената или унищожената благосъстоятелност на жителите за попречване на случаи на мародерство.

Движението по направлението Синеморец – Ахтопол – Царево към момента се прави по обходен маршрут. Очакванията са до края на работния ден трафикът да се възвърне по общоприетия път – част от републиканската пътна мрежа.

Екип на ГПУ – Царево с граничен – полицейски транспортен съд обхожда акваторията край Царево за определяне на рискови предмети, попаднали в морето. Аналогични задания извършват и пешите патрули – те правят обход по бреговата линия на к-г „ Арапя “ и „ Нестинарска “, като с изключение на за рискови предмети, наблюдават и за недопускане на похищения към безнадзорно оставеното имущество на жителите.

Спасителните дейности на чиновниците от РДПБЗН – Бургас са ориентирани към отводняване на обекти на територията на Община Царево. Поради неотложен незабавен ремонт на компрометираните язовирни стени, продължава цялостното изпразване на двата микроязовира към с. Лозенец.

Снимка: Булфото
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР