На територията на Областната дирекция са в ход специализирани операции

...
На територията на Областната дирекция са в ход специализирани операции
Коментари Харесай

Продължават засилените проверки на полицията в Сливенско

На територията на Областната дирекция са в ход профилирани интервенции по надзор на скоростта, дееспособност и определяне на водачи, използвали алкохол и/или наркотични субстанции, оповестиха от полицията.
 ОД на МВР-Сливен
За една седмица са извършени 6 интервенции по метода широкообхватен надзор. Проведе се следващата интервенция в региона на Дамарски мост в град Сливен. За времето от 10,00 до 12,00 часа са тествани 98 транспортни средства и 126 души . Констатирани са 20 нарушавания.

Съставени са 13 фиша и 6 акта, от които 3 за нерегламентиран транспорт на хора , техническа нередовност и без застраховка Гражданска отговорност. За една седмица екипи на бранш „ Пътна полиция ” и районните ръководства в Нова Загора, Котел и Твърдица са открили 10 водачи, използвали алкохол - 6 с алкохол над 0,5 промила и 4 над 1,2 промила, за което са формирани актове и са формирани бързи досъдебни производства.

З

Един лидер е отказал да бъде пробван. За ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции са формирани 3 досъдебни производства. Трима са отказали да бъдат тествани за приложимост на опиати. 5 са откритите неправоспособни водачи. 3 са управлявали в интервал на отнемане. Установени са двама малолетни водачи. По време на инспекциите са връчени 78 наказателни производства.

По предписание на шефа на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички механически средства за надзор са в употреба и наблюдават за съблюдаване на скоростните режими в секторите с нараснала централизация на пътни катастрофи.
 ОД на МВР-Сливен
Следи се за съблюдаване на скоростта на натоварените пътни сектори в града. На 18 август на бул. " Ст. Стамболов " в Сливен с мобилна камера е засечена скорост от 107 км/ч. Спрямо лидера са подхванати съответните дейности.

Контролът по пътна сигурност продължава. Следи се за съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за рисково държание на пътя - погрешно изпреварване, лишаване на преимущество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР