На тази снимка е наследникът на известната фамилия Рокфелер –

...
На тази снимка е наследникът на известната фамилия Рокфелер –
Коментари Харесай

Изследователят с железните очи

 Майкъл-Рокфелер

На тази фотография е наследникът на известната фамилия Рокфелер – Майкъл, по време на последната му експедиция в Нова Гвинея. В края на 1961 година той липсващ без новина при загадъчни условия.

Много дълго време се считало, че се е удавил по време на преход през река в джунглата, само че през днешния ден за по-правдоподобна версия се смята тази, че Майкъл е бил изяден с ритуални цели.

Заветната фантазия на откривателя била да се насочи към местообитанието на локално племе човекоядци на име асмат, с цел да получи неповторими предмети и да събере информация за племето.

Мнозина тогава убеждавали Майкъл да се откаже от експедицията, като твърдели, че в племето людоеди битува поверие, че душата на човек минава при този, който го е умъртвил и изял. Малко преди този момент някои шамани от Нова Гвинея даже предупреждавали откривателя за това, че виждат „ маската на гибелта “ върху лицето му.

По думите на християнския мисионер Ян Смит, чиято задача се намирала близо до селището на асматите, това видял, че туземци носели облеклата на изчезнали откривател, също така му посочили и кости, които можело да принадлежат на Майкъл.

Смит умрял трагично не съумял да изясни по-подробно.

Друг мисионер твърдял, че туземците му разказвали за погубен и изяден юноша, чийто череп с „ стоманени очи “ (вероятно очилата, които Рокфелер постоянно е носил) се съхранявал при шамана на племето.

Разпространена е и версията, че Рокфелер е бил погубен от асматите, които се уплашили, че той е морско страшилище, което е излязло от водата.

По техните поверия чудовищата имали човешки образ и бял цвят на кожата.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР