На тази дата през 1969 година е символичният рожден ден

...
На тази дата през 1969 година е символичният рожден ден
Коментари Харесай

Символичен рожден ден на интернет - публикуван е първият RFC 1

На тази дата през 1969 година е символичният рожден ден на интернет: оповестен е първият RFC 1.
Същинските мрежи, които образуват Интернет, се пускат през 1969 година под името ARPANET, чието създаване е дело на американския департамент на защитата. ARPA значи Advanced Research Projects Agency.
По сходен метод учени от Англия, Съединени американски щати и Франция основават техните лични национални компютърни мрежи, само че всяка от тях била друга. За интернет в днешния смисъл на думата стартира да се приказва в интервала 1973-1983 година, когато се обмисля решаването на казуса за сливане на националните мрежи. Решението е бил протоколът TCP/IP. На 1 януари 1983 година ARPANET трансформира своите истински мрежови протоколи от NCP на TCP/IP, като по този метод е основано ядрото на днешния Интернет.
Интернет има неоспоримо място в културата на обществото по целия свят. В последните години се следят и любопитните феномени интернет звезда, интернет терорист и интернет диалект. Интернет жаргонът е обвързван с компютърния диалект. Интернет също по този начин е подобаваща среда за реклама и разпространение на даден обект, събитие и прочие
Развитието на интернет слага и голям брой въпроси от метафизичен, набожен, мирогледен, обществен и психически темперамент. Например, анонимността в мрежата, която мнозина употребяват, с цел да показват свободно мнението си, от време на време води до злепоставяне на персони, стигащо до обществен срив.
Източник: Уикипедия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР