На тазгодишното шествие Пътят на Кръста“ – кулминацията в отбелязването

...
На тазгодишното шествие Пътят на Кръста“ – кулминацията в отбелязването
Коментари Харесай

Католиците се подготвят за Великден

На тазгодишното шествие „ Пътят на Кръста “ – кулминационната точка в отбелязването на Разпети петък – липсваше главата на Римокатолическата черква. Папа Франциск пропусна обичайното нощно шествие в Колизеума поради студеното време в Рим. Вместо това остана във Ватикана, до момента в който хиляди вярващи минаха алегорично по пътя на Иисус Христос към Кръста.

Процесията на античната римска сцена напомня страданията на Иисус преди разпятието и гибелта му на Кръста. За пръв път от 2005 година Пътят на Кръста мина без персоналното наличие на папата.

Колизеумът е акцент в церемониите за Страстната седмица, които притеглят стотици хиляди поклонници и туристи в италианската столица.

Франциск избра като тематика за шествието на Кръстния път „ гласовете на мира във време на война “.
Въпреки че прекара няколко дни в болница с диагноза бронхит, Светият отец ще отслужи всички литургии за празника.

Християните в Йерусалим също означиха Разпети петък – с бдение и шествие, пресъздавайки пътя на Христос към Голгота. Въпреки експлоадирането на ново принуждение в свещения град, церемониите минаха без произшествия.

В Испания стотици хиляди хора се включиха в процесии за Разпети петък. Семана Санта е традиция, която страната зачита от епохи и постоянно притегля доста поклонници и миряни. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР