На тържествена церемония в президентската резиденция Ел Мурадия“ посланик Марияна

...
На тържествена церемония в президентската резиденция Ел Мурадия“ посланик Марияна
Коментари Харесай

Посланик Марияна Бояджиева връчи акредитивните си писма на президента на Алжир

На тържествена гала в президентската резиденция „ Ел Мурадия “ дипломат Марияна Бояджиева връчи акредитивните си писма на президента на Алжир Абделмаджид Теббун и публично встъпи в служба като ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в  Алжирската демократична и национална република.

 

Последва  къса среща с президента, на която участваха – министърът на външните работи Ахмед Атаф и новоназначеният шеф на кабинета на Президента  Абделазиз Хелеф, която мина в непринудена, другарска атмосфера.

 

По време на диалога бяха наранени в общ проект двустранните връзки, които през 2022 година означиха 60 години от установяването им. Президентът Теббун ги дефинира като извънредно близки и другарски.

 

Демонстрирайки неподправено и топло връзки към страната ни той посочи, че съществува забележителен капацитет за развиване в редица значими области – селското стопанство, военно-промишления комплекс, защото България разполага със модерни високи технологии и производства.

 

Алжирският държавен началник категорично акцентира, че следва да се работи за активизиране на туристическия продан и изрази желанието на доста алжирски жители да посетят страната ни.

 

Той чака българският му сътрудник господин Румен Радев да посети в близко време Алжир.

 

В края на срещата дипломат Бояджиева благодари за топлото посрещане и отношението към България и удостовери готовността на страната ни да работи за възходящото развиване на двустранните връзки. Тя означи, че съществуват обилни неизползвани благоприятни условия  и вероятности за  това.

Източник www.novinata.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР