На такъв кабинет БСП ще бъде опозиция. Това каза лидерът

...
На такъв кабинет БСП ще бъде опозиция. Това каза лидерът
Коментари Харесай

Нинова за ротационното управление: На такъв кабинет БСП ще бъде опозиция

На подобен кабинет Българска социалистическа партия ще бъде съпротива. Това сподели водачът на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова в ефира на бТВ, запитана дали ще поддържат кабинет на " Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ) и на ГЕРБ-СДС.

В началото на седмицата номинираният за министър-председател Николай Денков от " Продължаваме промяната - Демократична България " заяви, че Националният съвет на Политическа партия е разискал да бъде препоръчано държавно управление за 18 месеца, като в първите девет месеца министър-председател ще бъде Денков, а вицепремиер и външен министър Мария Габриел, за идващите девет месеца министър председател ще бъде Габриел, а Денков – вицепремиер.

" Вторият мандат на " Продължаваме промяната – Демократична България " изобщо не са показали предпочитание за диалог, те към този момент се договориха с ГЕРБ. Това е безпринципна, ротационна коалиция, това е най-голямото изменничество, политическо, през последните години в България ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.   " Това е коалиция, съединена от омерта и предпочитание за власт - от нищо друго ", добави Нинова. 

Според нея това е коалиция, основана да избави водача на ГЕРБ Бойко Борисов и няколко души от " Продължаваме промяната " от търсенето на отговорност. 

Нинова разяснява, че поръчката да не се дава нито един имунитет на народен представител значи, че те ще си пазят взаимно гърба. Ще сменим регулаторните орани и ще вземем службите от президента – т.е. ще владеят страната, добави тя. 

Лидерът на социалистите разяснява още, че решението на Българска социалистическа партия да не поддържат мандата на ГЕРБ не е обвързано с конференцията на основния прокурор Иван Гешев. Тя съобщи, че от Българска социалистическа партия постоянно са били " за " оставката на Гешев. По думите й това, което се предлага сега, не е решение на правосъдна промяна и ще налее още повече безпорядък и неустановеност в правосъдната система. " Това ли е промяна, сменяме Гешев, слагаме Пешев, без задълбочена и същинска смяна, която да докара до правдивост и същинско правораздаване ", попита Нинова. 

" Тази нова ротационна коалиция на едноръките джентълмени - помните, че щяха да си режат ръце, в случай че се съберат: ПП-ДБ оферират основният прокурор да бъде разследван от следователи. ГЕРБ оферират да бъде от арбитър и законите на Крум Зарков са такива и ГЕРБ ги поддържа ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. 

Нинова съобщи, че оня ден е имало " шокиращо " изявление от трибуната на Народното събрание от ГЕРБ. Чолаков прикани от трибуната " подкрепете законите ", те са противоконституционни, само че Конституционният съд (КС) ще ги анулира, означи тя. " Каква правосъдна промяна желаете да вършиме? Вие разбирате, че гласувате нещо противоконституционно, призовавате да нарушим всички Конституцията, надявайки се Конституционен съд да отнеми след шест месеца. Тогава какво става със правосъдната система – безпорядък върху хаоса ", попита водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР