На своята сесия в края на годината, общинските съветници одобриха

...
На своята сесия в края на годината, общинските съветници одобриха
Коментари Харесай

Последна за годината сесия на ОБС Банско, ето какво решиха съветниците

На своята сесия в края на годината, общинските съветници утвърдиха Стратегията за стабилно развиване на туризма в община Банско за интервала 2022 – 2027 година. Тя е създадена по контракт, подписан сред Община Банско и Съюза на туристическия бизнес-Банско. Стратегията систематизира визията, стратегическите цели, целите и дейностите, чиято реализация ще докара до одобряване на устойчиви схеми за развиване и ръководство на туризма в общината.

Нейната съществена цел е оптималното потребление на наличните естествени и човешки запаси в сходство с пазарните условия и потребителски упования за развиване на резистентен целогодишен туризъм с добавена стойност за посетителите на града и локалния бизнес.

Повишените разноски за транспортната инфраструктура и контрола на придвижването, а също инфлационният растеж за последните години, бяха основанието общинските съветници да одобряват плана за допълнение и изменение на Наредбата за платено паркиране на територията на община Банско.

Увеличава се платеното почасово паркиране на моторни транспортни средства, както и цената на персоналния абонамент и локалното платено паркиране. За да бъде омекотен трафикът в града и да се усъвършенства действието на „ Синята зона “, нейният обсег се уголемява с сектори по улиците „ Кончето “ и „ Васил Кънчов “.

Общинските съветници дадоха единодушие Община Банско да кандидатства с планово предложение по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 по процедура за асортимент на планове за даване на безплатна финансова помощ „ Грижа в дома “. Целта е да се обезпечи поддръжка в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, подвластни от грижа. Ще бъдат разширени опциите за даване на обществени и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Ще се обезпечи продължение на поддръжката по обезпечаване на почасови мобилни здравно-социални услуги в домовете на най-уязвимите лица.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР