На свое редовно заседание днес, КПКОНПИ прие решения за внасяне

...
На свое редовно заседание днес, КПКОНПИ прие решения за внасяне
Коментари Харесай

КПКОНПИ внася искане за отнемане на имущество за над 25 млн. лева

На свое постоянно съвещание през днешния ден, КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искови молби в окръжни съдилища в страната за лишаване на нелегално добито имущество в общ размер на 25 265 915, 32 лева, както и за спорове на ползи.

В Софийски градски съд се внасят две искови молби – едната е против Георги Попов и е на обща стойност от 19 147 186,25 лева Той е упрекнат от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков. Претендират се и 17 недвижими парцела, както и три моторни транспортни средства.

Втората искова молба е против Николай Бардар на обща стойност 5 679 012,27 лева, като в нея е включена цената на 7 недвижими парцела и 2 моторни транспортни средства. Той е упрекнат от прокуратурата за длъжностно заграбване в изключително огромни размери. В Окръжен съд – Пловдив се внасят 3 искови молби, а в Окръжен съд – Сливен – една.

По отношение на Галин Николов, изпълнителен шеф на ИАРА, е открит спор на ползи за това, че на 07.08.2020 година е упражнил пълномощия по работа в частен интерес на обвързвано с него лице. Той е предложил и назначил брата на своята брачна половинка на по-висока служба и надлежно – с по-голямо месечно заплащане. В случая, Николов е следвало да си направи самоотвод от съответните си служебни пълномощия. Наложена му е санкция в размер на 5000 лева

КПКОНПИ образува произвеждане за спор на ползи и против Тома Белев, заместник-министър на околната среда и водите. Поводът е постъпил сигнал, съгласно който същият е ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Асоциация на парковете в България “. Съобразно законовите си пълномощия, Комисията ревизира сигнали по отношение на декларациите за несъответственост на лицата, заемащи висши обществени длъжности, и сезира органа по избора или назначението им за предприемане на нужните дейности.

Образувано е и произвеждане за спор на ползи във връзка с управлението на АЕЦ „ Козлодуй “ - Наско Михов, изпълнителен шеф, и Александър Николов, заместник-изпълнителен шеф. Постъпил е сигнал, в който се съдържат изказвания за непозволено облагодетелстване – подписване на контракти с сдружения, индиректно свързани с тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР