На свобода срещу 3 хиляди лева. Пуснаха под гаранция 57-годишния

...
На свобода срещу 3 хиляди лева. Пуснаха под гаранция 57-годишния
Коментари Харесай

На свобода срещу 3 хил. лв след убийство на дете: Бузовград се вдига на страшен бунт

На независимост против 3 хиляди лв.. Пуснаха под гаранция 57-годишния Димитър Косев, карал пийнал и дрогиран и умъртвил 14-годишно дете на пътя в Бузовград. Жители на казанлъшкото село са гневни от решението и излязоха на митинг, съобщи Нова тв.

Случаят е от 11-и ноември предходната година. Освен, че е бил пийнал и дрогиран, мъжът е избягал и от местопроизшествието. По късно е хванат и задържан в дома си. Два месеца по-късно той е пуснат под парична гаранция. Според прокуратурата е спазен законовият двумесечен период за задържането му.

Близките на 14-годишният Иван Седмаков, карал велосипед по улица в селото, и жителите на обитаемото място упорстват за правдивост. Те са извънредно възмутени от решението на прокуратурата и са безапелационни, че ще продължат с митингите.

Хората са гневни и това е изцяло обяснимо. „ Възмущава ни обстоятелството, че присъдата е неуместна. Възмущава ни това, че един човешки живот през днешния ден коства 3000 лева това е срамотия. Тези 3000 лева да ги вземат и да видят, какво могат да създадат с тях. Ще могат ли с тях да върнат живота на детето. Майка му прекара празниците на гробищата “, споделя пред bTV Венета Узунова.

Димитър Косев живее в прилежащото село Розово, което е единствено на няколко километра от Бузовград. Той се придвижва свободно. Ходи до магазина и хората го виждат всекидневно. Те считат, че това е извънредно обидно – най-много към фамилията на починалото 14-годищшно момче. Всички се чудноват, какво ще бъде реакцията на майката при срещата с Косев.

Днес се провежда митинг пред Съдебната палата в Казанлък.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР