На срещата в Хирошима лидерите на Г-7 се споразумяха да

...
На срещата в Хирошима лидерите на Г-7 се споразумяха да
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 договориха регулиране на изкуствения интелект

На срещата в Хирошима водачите на Г-7 се споразумяха да контролират генеративния изкуствен интелект, загрижени за разрушителния капацитет на бързо разрастващите се технологии, предадоха международните организации.

Като част от по този начин наречения “процес от Хирошима ” държавните управления имат намерение да обсъдят този въпрос на равнище кабинет и да показват резултатите до края на годината, стана ясно от изказване на  лидерите на Г-7, на което се базира Блумбърг.

Японският министър председател Фумио Кишида прикани за съдействие за обезпечаване на трансграничен поток от данни, като даде обещание да способства финансово за това изпитание, с цел да се подсигурява, че развиването на AI е надеждно и насочено към индивида.

Призивът за повече регулации отразява настроенията на водачи в промишлеността и държавни управления по целия свят, откакто стартирането на генеративния AI ChatGPT на OpenAI провокира конкуренция сред фирмите за ускорение на софтуерното развиване.

Страхът на страните от Г-7 е, че тези технологии, в случай че бъдат оставени да се развиват безотговорно, могат да се трансфорат в мощен инструмент за дезинформация и политически катаклизми.

По-рано тази седмица Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, прикани американските сенатори за по-строго контролиране на изкуствения разсъдък. Освен това Световната здравна организация съобщи, че прекомерно бързото нахлуване на AI е изпълнено с риск от медицински неточности, което може да подкопае доверието в технологията и да забави нейното разбиране.

Британският министър председател Риши Сунак възнамерява да създаде политика за ръководство на рисковете и изгодите от AI, за което ще разчита на Алтман и други експерти. Европейският съюз подхваща крачка към контролиране на AI инструментите, изисквайки от фирмите да подсигуряват, че потребителите знаят по кое време взаимодействат с AI, и да не разрешават потреблението му в действително време за идентифициране на хора на публични места.

Алтман сподели, от своя страна, че би приветствал появяването на нов регулаторен орган за изкуствения разсъдък като метод Съединени американски щати да запазят водачеството си в тази област.

Важно е държавните управления в последна сметка да подхващат строги дейности, в случай че има сериозен проблем. Но в случай че законът е прекомерно обстоен, той няма да може да се оправи с измененията в технологиите, считат AI експерти.


Инфо: technews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР