На среща на корпоративния персонал главният изпълнителен директор на Meta

...
На среща на корпоративния персонал главният изпълнителен директор на Meta
Коментари Харесай

Meta ще внедри генеративен изкуствен интелект във всички свои платформи

На среща на корпоративния личен състав основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг разгласи, че компанията ще стартира да вгражда генератори на текст, изображения и видео във водещите си обществени платформи Фейсбук и Instagram.
Прочетете още
Въпреки че Meta постоянно е била в челните редици на създаването и проучването на моделите на генеративен ИИ, компанията ненапълно се забави с консолидираното им в личните си артикули.

На срещата на чиновниците Зукърбърг разгласи няколко технологии, които се намират в разнообразни стадии на разработка и вътрешно тестване. Много от тези технологии ще станат налични за потребителите на услугите и продуктите на компанията.

Например една такава технология ще даде опция на потребителите да трансформират личните си изображения и фотоси въз основа на текстово изложение и по-късно да ги споделят в Instagram Stories.

Друга технология ще разреши основаването на няколко бота с изкуствен интелект с разнообразни характери и качества. Те ще могат да оказват помощ или да забавляват потребителите. Споменатите ботове с изкуствен интелект ще се употребяват основно във Фейсбук Messenger и WhatsApp. През юли компанията ще организира и вътрешен хакатон за генеративен ИИ.

Докато Meta към момента обмисля консолидираното на инструментите за генеративен ИИ в своите артикули, други софтуерни колоси към този момент са на стадий по-голяма интеграция.

Microsoft, да вземем за пример, прибавя разнообразни AI асистенти към своя програмен продукт Office, операционната система Windows и търсачката Bing. По-пряк съперник на Meta, услугата Snapchat, пусна бот с ИИ, наименуван Snap AI, а други компании, от Adobe до Salesforce, пуснаха голям брой нови функционалности, които интегрират генеративен ИИ в техните артикули.

" През последната година станахме очевидци на някои в действителност невероятни пробиви, качествени достижения в региона на генеративния ИИ. Това ни открива опция да използваме тези технологии и да ги вградим във всеки наш артикул ", разяснява Зукърбърг пред Axios.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР