На снимката: Урсула фон дер Лайен/ Източник: БТАПредседателят на Европейската

...
На снимката: Урсула фон дер Лайен/ Източник: БТАПредседателят на Европейската
Коментари Харесай

Европейската комисия предложи „нов пакет хапещи санкции“ срещу Русия

На фотографията: Урсула фон дер Лайен/ Източник: Българска телеграфна агенция
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи в сряда нови наказания против Русия поради войната ѝ против Украйна, в това число спомагателни търговски ограничавания, самостоятелни черни описи и ограничаване на цените на петрола за трети страни.

Сега предлагането ще бъде изпратено до 27-те страни членки на блока, които ще би трябвало да преодолеят разликите по новите наказания и да реализират единогласие за тяхното използване.

Това може да отнеме време, макар че Европейски Съюз е подбуден към деяние от частичната военна готовност на Русия, нуклеарните закани към Запада и устрема й да анексира част от Украйна.

„ Не одобряваме нито подправените референдуми, нито каквато и да е анексия в Украйна. И сме твърдо решени да накараме Кремъл да заплати цената за тази по-нататъшна ескалация “, съобщи Фон дер Лайен пред кореспонденти, съобщи „ Ройтерс “.

„ Предлагаме нов пакет хапещи наказания против Русия. “

По-рано в сряда старши стопански консултант на украинския президент Володимир Зеленски прикани Европейски Съюз да понижи още повече паричните потоци към Русия от продажбата на изкопаеми горива.

Групата на индустриализираните страни Г-7, в която членуват и страните от Европейски Съюз, както и Италия, Франция и Германия, към този момент се контракти да вкара подобен таван на цените на петрола посредством застрахователи.

„ Ако не вършиме нищо, това значи, че единствено удължавате тази война с Украйна, това е просто неуместно, целият цивилизован свят би трябвало да бъде обединен по този въпрос “, сподели Олег Устенко пред кореспонденти.

Въпреки че Европейски Съюз към този момент се съгласи да спре вноса на съветски нефт от края на тази година, Устенко съобщи, че „ кървавите пари “ ще продължат да текат към Москва, в случай че на европейските компании не се забрани да застраховат морските доставки.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР