На снимката: Реджеп Тайип Ердоган.Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се

...
На снимката: Реджеп Тайип Ердоган.Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се
Коментари Харесай

Ердоган се извини за забавянето на спасителните операции след земетресенията

На фотографията: Реджеп Тайип Ердоган.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини за бавните старания за оказване на помощ на потърпевшите след поредицата от смъртоносни трусове, сполетяла югоизточната част на страната, а починалите доближиха десетки хиляди. Той беше подложен на остри рецензии от опозицията. 

„ Поради опустошителните последствия от земетресенията и неприятното време, както и от компликациите, породени от развалени инфраструктури, не успяхме да работим по метода, по който искахме през първите няколко дни “, сподели Ердоган по време на посещаване в провинция Адияман, ситуирана покрай епицентъра на земетресението

„ За това се оправдавам “, добави той.

Припомняме, че на 6 февруари две огромни трусове удариха югоизточна Турция в границите на няколко часа, причинявайки големи опустошения. Повече от 40 000 са починалите, а стотици хиляди ранените.

Турският президент беше подложен на тежки рецензии от опозицията. Няколко политици показаха неподготвеността на страната да се оправи с такова огромно естествено злополучие.

В знак на възходящ яд футболните почитатели приканиха държавното управление да подаде оставка по време на няколко мача през уикенда, също критикувайки реакцията на държавното управление на земетресенията.

Реакцията на държавното управление при земетресението може да окаже въздействие на идните общи избори в Турция, които би трябвало да се проведат през май и юни, и евентуално ще бъдат най-оспорваните в ръководството на Ердоган досега.

Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) заяви, че двама души са изгубили живота си, а 140 души са били ранени при вчерашното земетресение с магнитуд 5,6 в югоизточния окръг Малатия, съобщи Анадолската организация. 32 души са били избавени от руините след труса.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР