На снимката: Кирил ПетковНад 500 хиляди души продължават да вярват,

...
На снимката: Кирил ПетковНад 500 хиляди души продължават да вярват,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще сме опозиция и ще бдим над всеки изхарчен лев

На фотографията: Кирил Петков
„ Над 500 хиляди души не престават да имат вяра, че България може да има напълно друго бъдеще “. Това сподели някогашният министър председател и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков през днешния ден в ефира на Българска национална телевизия. 

„ Ние се опитахме да базираме нашата акция на стъпките, които ние направихме за 7 месеца. Това, което жителите ще видят, е че ние сме доста поредни. Следваме си обещанията. Слушах Карадайъ през вчерашния ден и той сподели: „ Предизборният интервал е едно, следизборният е друго ”. Не, при нас не е по този начин. Няма да изневерим на тезата ни, че няма да създадем коалиция с ГЕРБ ”, сподели Петков.

„ Ние не бихме оспорили валидността на вота на жителите, които сложиха ГЕРБ преди всичко. Ние ще сме съпротива – ще бдим над всеки изхарчен лев. Ние не сме в политиката, с цел да печелим избори, а с цел да променим България. От нас ще пристигна градивната съпротива. Иначе доста значима роля – да сме коректив, бдителни и градивни. Няма да сме там просто на макар ”, съобщи той.

„ Първата политическа мощ носи огромна отговорност – когато хората са дали своят вот да си номер едно, ти носиш отговорност да формираш държавно управление ”, сподели Петков.

Политическа партия не си мени мненията и идеята – отхвърлят всякаква покана от ГЕРБ за коалиция. Това е ценностен вододел, не е въпрос на политически ангажименти. Обещанията са значими, в случай че са спазени, сподели още той.

Петков счита, че ГЕРБ имат огромен избор от благоприятни условия за коалиция – оповестиха, че Движение за права и свободи е логически сътрудник, а може да имат „ златен пръст ” с „ Възраждане ”.

Политическа партия ще поддържат всичко, което върви против модела „ нулева приемливост към корупцията ”, против това пенсиите да са дребни, а шест компании да получават доста пари.

„ Надявам се, че с „ Демократична България ” ще пазиме тезите за антикорупция и други. Няма към този момент да сливаме групи ”, уточни още Петков.

Няма какво да откаже Петков от политиката: „ Да имаме 20% от всички гласоподаватели, а сме организация на 1 година, това ни даде сили да се борим “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР