На снимката: Христо ПетровЗаконът предвижда обществено порицание за непълнолетни, които

...
На снимката: Христо ПетровЗаконът предвижда обществено порицание за непълнолетни, които
Коментари Харесай

Христо Петров от ПП: 13-годишен беше порицан публично от община за изгубена лична карта. Публикували му имената и ЕГН-то

На фотографията: Христо Петров
Законът планува публично неодобрение за малолетни, които са си изгубили документа за идентичност. Получих доста сигнали, че някои общини, изпълнявайки закона, разгласяват на уеб страниците си персонални данни на децата. Такъв беше казусът с 13-годишен, на който бяха изписани трите имена и ЕГН-то. Нещо, което не се прави и с нарушители. Това съобщи по Би Ти Ви Христо Петров от „ Продължаваме промяната “.

Той е алармирал организацията за протекция на децата, откъдето получил увещание, че казусът ще бъде решен. За случая Петров, известен като Ицо Хазарта, сезирал и организацията за отбрана на персоналните данни.

„ В последната година обиколих към 60 институции, в които са настанени деца. Успях на доста места да осигуря учители, благоприятни условия за културен живот “, разяснява Христо Петров. Бил слисан, когато схванал, че децата в домовете разполагат единствено с 1, 50 лева джобни дневно. Толкова им дава страната.

„ Разработихме методика за увеличение на тези пари и запознахме с нея общественото и финансовото министерство. Събрах поддръжка от всички групи в 48-ия парламент, само че не се стигна до разглеждането на този проблем. Причината е, че в Народното събрание дневният ред се диктува от болшинството “, уточни Петров.

И акцентира, че в случай че бъде определен за народен представител, още в първия ден на идващия парламент ще сложи въпроса за актуализиране на средствата за децата. Той е лидер на листата в 25-и изборен регион в София, където ще се изправи против Корнелия Нинова и Бойко Борисов.

„ Искам да употребявам политиката, с цел да оказа помощ на децата, а не противоположното “, разяснява Христо Петров. По думите му една от идеите му е да се създадат промени в закона за осиновяването, които да дадат опция за узнаване на биологичните родители.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР