На снимката: Дмитрий МедведевЗаместник-министърът на финансите на Русия Алексей Мойсеев

...
На снимката: Дмитрий МедведевЗаместник-министърът на финансите на Русия Алексей Мойсеев
Коментари Харесай

Русия планира офшорни зони за търговия с криптовалути

На фотографията: Дмитрий Медведев
Заместник-министърът на финансите на Русия Алексей Мойсеев е предложил основаването на специфични офшорни зони в страната за проведена търговия с криптовалути. Според създателя на самодейността такива зони могат да бъдат Владивосток и Калининград, съобщи Инвестор бг., цитирайки РИА Новости..
" По принцип обмисляме опцията да продаваме на проведени търгове (криптовалути – бел. ред.) на остров Руски и Октябърски. Но, несъмнено, ние имаме вяра, че е належащо да се позволи този продан в Русия ", е показал Мойсеев, представен от РИА Новости.
По-рано централната банка на Руската федерация - " Банката на Русия " се опълчи на разрешението за обмяна на криптовалута за рубли, защото даже при идентифицирането на крайния притежател ще се отвори опцията за узаконяване на съмнителни преводи.
На конгрес в Алма-Ата " Цифровата стратегия на деня в ерата на глобализацията " съветският министър председател Дмитрий Медведев от своя страна прикани да се разработят общи стандарти за разпространяването на криптовалути в границите на Евразийския стопански съюз. В него влизат Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия. Премиерът припомня, че стопанските системи на държавите-членки на икономическия съюз са тясно свързани и страните не би трябвало да бъдат заключени в националния модел. " В противоположен случай всичко това ще се развие под изцяло друг ъгъл и няма да наподобява изцяло разбираемо и законно ", показва министър-председателят на Руската федерация. По думите на Медведев, без интернационалните конвенции сферата, обвързвана с криптовалутите, ще наподобява " не напълно ясна и законна ".
Освен това, министър председателят е предложил водачите на съюза да задействат технологията блокчейн, като основат единно електронно пространство за продан на данни, което ще разреши да се издават унапример достоверения на жителите на една страна на територията на друга.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР