На снимката: Атанас ПекановБлагодарим на нашите партньори от Европейската комисия

...
На снимката: Атанас ПекановБлагодарим на нашите партньори от Европейската комисия
Коментари Харесай

Пеканов: Европейската комисия сигнализира ясно, че България е добре дошла в Шенген

На фотографията: Атанас Пеканов
„ Благодарим на нашите сътрудници от Европейската комисия за оповестената през днешния ден публична позиция, че България е подготвена да се причисли неотложно към Шенген.  Европейска комисия алармира ясно, че страната ни е добре пристигнала в Шенгенското пространство и че Съветът на Европейски Съюз и страните-членки би трябвало да вземат нужните решения без в допълнение закъснение, с цел да се разреши на България, Румъния и Хърватия да вземат участие пълноценно в шенгенската зона “.

Това написа във Facebook вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ България е заслужила да бъде пълновръстен член на Европейския съюз, защото покрива всички критерии – както беше потвърдено и на задачата на Европейска комисия в страната ни преди месец. Чакането за влизането в Шенген към този момент продължава прекомерно дълго и всички ние се надяваме, че останалите страни членки ще поддържат тази значима и историческа стъпка по най-бързия метод “, споделя още той.

По-рано през днешния ден Европейската комисия прикани Съвета на Европейски Съюз да вземе нужните решения без в допълнение закъснение, с цел да разреши на България, Румъния и Хърватия да вземат участие пълноценно в Шенгенското пространство. В известие на формалния си уебсайт Европейска комисия съобщи, че е „ извънредно време за по-силен Шенген с цялостното присъединяване на България, Румъния и Хърватия “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР