На шлеп в пристанището на Лос Анджелис морска вода се

...
На шлеп в пристанището на Лос Анджелис морска вода се
Коментари Харесай

Иновативни методи: Учени използват океана за улавяне на въглероден диоксид

На шлеп в пристанището на Лос Анджелис морска вода се влива и излиза от великански резервоари, до момента в който е подложена на електрически заряд, с цел да изчерпи въглеродния диоксид. Експериментът, наименуван " SeaChange ", се извършва от откриватели от Института за ръководство на въглерода на Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Част е от възходящите световни старания за проучване на естествените качества на океана да извлича мощно отровния газ от атмосферата. Досега част от вниманието беше ориентирано към наземни начинания като засаждане на дървета или растения за попиване на въглерод от емитери.
Проектът е предопределен да отстранява въглеродния диоксид от атмосферата, само че употребява мащаба на океаните, които съставляват към 70% от повърхността на Земята.
Гаурев Сант, Институт за ръководство на въглерода към Калифорнийския университет

Процесът се нуждае единствено от електричество, скална маса и морска вода, с цел да действа. Това е нещо, върху което желаеме да се съсредоточим, тъй като считаме, че потреблението на материали, които са налични в обилие, е значимо.

Фокусът върху океана последва предизвестия на учени, че намаляването на излъчванията няма да е задоволително, с цел да ограничи покачването на световните температури до 1.5 градуса по Целзий и да предотврати пагубни последствия. Океанът е натурален поглътител на въглерода, а морската вода съдържа близо 150 пъти повече въглероден диоксид от въздуха.
Докато се отстранява въглеродния диоксид от атмосферата, се създава водород като остатъчен артикул. Производството на водород е значимо, тъй като ви разрешава достъп до екологично гориво.
Гаурев Сант, Институт за ръководство на въглерода към Калифорнийския университет

Като идващ стадий от плана инженерите от Калифорнийския се готвят да изпратят електрически ток в морската вода, с цел да се задейства химически развой, който разтваря въглерода.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР