На сериозен апетит откъм чужди купувачи се радват американските недвижими

...
На сериозен апетит откъм чужди купувачи се радват американските недвижими
Коментари Харесай

Скок от 49%: Апетитът на чужденци към американски имоти с исторически връх

На сериозен вкус откъм непознати купувачи се радват американските недвижими парцели.

Националната асоциация на брокерите на парцели разгласява отчет във вторник, съгласно който чужденци са изхарчили почти 153 милиарда $ за американски парцели през годината, приключваща през март 2017 година Стойностите регистрират 49% нарастване по отношение на миналата година и записват най-високото равнище от започването на статистиката през 2009-а, написа CNN Money.

Това наброява 10% от общата стойност на съществуващите продажби на жилища в Съединени американски щати, като отчетът не включва новопостроени жилища.

Според данните задграничните купувачи нормално заплащат малко над 302 000 $ за благосъстоятелност, което е с 9% повече от миналата година. Около 10% от сдобилите се с жилище в Америка са платили над 1 милион $.

Купувачи от Канада

Един от най-големите фактори за внезапния скок идва от северната съседка на Щатите. Канадските вложители в недвижими парцели съвсем са удвоили покупките си на американски домове за посочения интервал заради релативно наличната цена на жилищата. Междувременно резултат оказват и пазарите в градове като Торонто и Ванкувър, където цените бързо се повишават.

Канадците са втори по дял задгранични купувачи след китайците. Жителите на азиатската страна са отделили близо 32 милиарда $ за интервала, до момента в който канадците са похарчили 19 милиарда $.

Шумът към Тръмп и изявленията му

Чуждестранните купувачи трябваше да се отърсят бързо от политическите разтърсвания в Съединени американски щати, с цел да създадат покупките си.

" Политическата и икономическата неустановеност както тук, по този начин и в чужбина не възпряха чужденците експоненциално да усилват покупките си на американски парцели през миналата година ", разяснява основният икономист в Националната асоциация на брокерите на парцели Лорънс Юн.

По думите на специалиста убеждението, че Съединени американски щати е безвредно и несъмнено място за живеене, работа и вложение, както и укрепването на щатския $ по отношение на другите валути, са подтикнали чужденците към покупки на парцели.

Локацията

Почти половината от покупките са направени в три щата: Флорида, Калифорния и Тексас. За канадците желано място е Флорида, до момента в който китайските купувачи са се насочили към Калифорния. Тексас е известната дестинация измежду поданици от Мексико.

Ню Джърси и Аризона са четвъртият и петият от най-желаните щати за покупка на парцел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР