На седмична база случаите на коронавирус в световен мащаб са

...
На седмична база случаите на коронавирус в световен мащаб са
Коментари Харесай

Пфайзер ще произведе 2, 5 млрд. дози от ваксината до края на годината

На седмична база случаите на ковид в международен мащаб са се нараснали с 14%, а смъртността е повишена с 5 на 100. Данните са на СЗО.

От през днешния ден в Испания маските са наложителни за всички лица над 6 години, навън и на закрито. Очаква се Франция да разгласи нови ограничения за преодоляване на разпространяването на вируса - обмисля се затваряне на учебни заведения. Австрия се готви за цялостна карантина. А в Германия - концернът " Пфайзер-Байонтек " усилва индустриалните си мощности.

До края на 2021 година " Пфайзер-Байонтек " ще създаде над 2,5 милиарда дози от имунизацията против COVID-19. Това демонстрират новите планове на компанията. Една от аргументите за оптимистичната прогноза е увеличението на мощностите. Миналата година компанията купува фармацевтичния цех в Марбург, Германия. Успява да преоборудва и пренастрои мощностите. А преди дни получи и позволение от Европейската организация за медикаменти да създава препарата против ковид там.

" Трябва да знаете, че е свършено голямо количество работа за необикновено малко време, реализирано е извънредно доста! За пет месеца заводът беше отчасти преоборудван и достроен, беше преместена цяла продуктова линия. Това е доста къс интервал ", съобщи мениджър-продукция Валеска Шилинг.

Капацитетът на новия цех.

" Ако погледнем на равнище " дейна съставна част " - чисто осведомителна РНК, във всяка партида има 7-8 милиона единици. Ако обаче се гледа частта, която попада в обособената спринцовка - приказваме за към 750 милиона дози годишно ", добави Шилинг.

Освен имунизацията, в Марбург се създава и препарат против коронавирусната зараза. Той се предлага в 65 страни по целия свят и до края на годината от него ще бъдат създадени милиард и 400 милиона дози.

" Пфайзер-Байонтек " води договаряния за още по-мащабно разширение на производството. Тази година компанията чака доходи от близо 9 милиарда евро, като тук влизат директните продажби на артикули, както и приходите от взаимна активност с разнообразни сътрудници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР