На сайта си, Формула 1 публикува интересен материал, в който

...
На сайта си, Формула 1 публикува интересен материал, в който
Коментари Харесай

Формула 1: Титлата може да бъде решена още на следващия старт

На уеб страницата си, Формула 1 разгласява забавен материал, в който се прави разбор и се разиграват разнообразни разновидности за идващия кръг на шампионата, при които купата при водачите може да бъде решена още по време на Гран при на Сингапур (2 октомври).

С общо 11 победи през този сезон, последните пет от които следващи, Макс Верстапен разполага с задатък от пред идващия във краткотрайното класиране Шарл Льоклер и още 9 пред Серхио Перез. С настоящото точкуване 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 и бонус точка за най-бърза обиколка, с цел да си подсигурява купата още на идващия старт, Макс би трябвало да генерира преимущество от 22 точки пред Льоклер, 13 пред Перез и 6 пред Джордж Ръсел.

От Формула 1 разясняват, че при следваща победа на Верстапен, купата би била решена в случай че Льоклер финишира девети и по-назад, а за " обезпечаването " на опасността от страна на Перез е задоволително класирането му да бъде от четвърта позиция обратно без да се взима поради факторът най-бърза обиколка или пета позиция и точкуването за най-бърза обиколка.

При този сюжет, Верстапен ще разполага с преднина от 139 точки, при налични за акумулиране от различен водач най-много 138 от оставащите пет надпревари.

Следващият вероятен сюжет за решаването на купата във Формула 1 още в Сингапур е победа и най-бърза обиколка от страна на Макс Верстапен, което значи, че с цел да остане в конкуренцията за шампионата Льоклер ще би трябвало да бъде осми или по-напред в крайното класиране, а Перез най-малко четвърти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР