На салона във Франкфурт Mercedes има постоянна изложбена зала, в

...
На салона във Франкфурт Mercedes има постоянна изложбена зала, в
Коментари Харесай

Mercedes GLC F-Cell комбинира литиево-йонна батерия и водород

На салона във Франкфурт Mercedes има непрекъсната изложбена зала, в която тези дни е изключително натоварено. Поредната неповторима оригиналност от производителя идва под формата на GLC F-Cell, който е първият електрически автомобил, комбиниращ електричество и водород за своето задвижване. И това не е идея, моделът влиза в серийно произвеждане. С него на конвейра ще се качи и S 560e, който изразходва единствено 2 л/100 км. Но всичко по реда си.

При представянето на предсерийния GLC F-Cell от компанията обявиха, че демонстрират първия в света автомобил, задвижван от водород, само че употребяващ литиево-йонни акумулатори като спомагателен енергиен източник. Двата енергийни източника задвижват електрическия мотор.
 Mercedes-Benz GLC F-Cell Mercedes-Benz GLC F-Cell
В съпоставяне с B-Class F-CELL, който се продава от 2010 година (разход на гориво 0,97 кг H₂/100 km и CO₂ излъчвания от 0 г/км), задвижващата система предлага към 40% по-висока мощ. Системата с горивни кафези е към 30% по-компактна от преди, за пръв път може да се инсталира напълно в моторния отсек, като това става на нормалните монтажни точки, които употребява и стандартният мотор. Важен е и фактът, че потреблението на платина в горивните кафези е редуцирано с 90%, което понижава цената на цялата система.

Литиево-йонната батерия в предпроизводствените модели е с потенциал 13.8 kWh, като служи за спомагателен енергиен източник на електромотора. Тя може да се зарежда и външно посредством plug-in технология. Това може да става от домашната електрическа система, wallbox или социална зарядна станция.

Два резервоара са вградени в пода на автомобила. Обемът им е 4,4 кг водород. Той се съхранява под налягане 700 бара, като зареждането на резервоарите става за 3 минути.

Задвижването е поверено на несинхронизиран електромотор с мощ 147 kW (200 к.с.) и въртящ миг 350 Нм.
 Mercedes-Benz S-Class 560e Mercedes-Benz S-Class 560e
Другата забавна вест идва под формата на Mercedes-Benz S 560e, който е по-икономичен и от предшественика си, и от модификацията 400d, разчитаща на 3,0-литров V6 дизел с 340 к.с.

На 100 км хибридният S 560 изразходва 2,1 л гориво, което е с 0,7 л по-малко от S 500e и с 3,6 л от 400d. Хибридното задвижване сплотява 3,0-литров „ шестак” с мощ 367 к.с. и електромотор с мощ 122 к.с. До 100 км/ч S-класата се форсира за 5,0 секунди. Само на електричество първокласният седан може да измине до 50 км. Батерията е с потенциал 13,5 киловат часа.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

BMW i Vision Dynamics е съперник на Tesla Model 3… в бъдеще време

Bugatti Chiron счупи върха за ускоряване до 400 км/ч и прекъсване на място

I.D. CROZZ e част от електрическото бъдеще на Volkswagen
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР