На руския пазар не е нужно да се рекламира нещо,

...
На руския пазар не е нужно да се рекламира нещо,
Коментари Харесай

Бизнес сделки за милиони: Руски компании напират да строят в България

На съветския пазар не е нужно да се популяризира нещо, което така и така носим в гените си. Българският бизнес би трябвало единствено да се запознае с опциите за работа в Русия и да има информация за пазарните ниши. Това съобщи Владимир Падалко, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация, представен от БГНЕС. Kъм днешна дата Русия се намира на 3-4 място измежду комерсиалните сътрудници на България. Нашият капацитет е голям. Дори и предвид на контрасанкциите, въведени от Русия по отношение на някои артикули, имаме огромни благоприятни условия за взаимна работа. Това, което би трябвало да се направи, е само да се поддържа желанието на бизнеса с държавни гаранции, че управляващите няма да му извърнат тил, уточни Падалко.

В момента се взема решение въпросът за стартирането в употреба на взаимен цех за сглобяване на трактори в България, намиращ се на към 50 км от София. Това е огромно дружество. И съветската, и българската страна в някаква степен рискуват, тъй като ще вложат пари. Руснаците ще доставят комплектните елементи, ще ги сертифицират съгласно българското законодателство, а с излизането на европейския пазар ще са нужни още повече пари. Независимо от всичко, което се приказва, че тракторите са примитивни машини, това през днешния ден не е по този начин – става дума за високотехнологичен артикул.

Към актуалния трактор би трябвало да се отнасяме като към галактически транспортен съд, акцентира Падалко. Друга съветска компания води договаряния за произвеждане на трисалови ремаркета, които могат да устоят всякакво натоварване.

Фирмите, които желаят да създават, се нуждаят от поддръжка. Те се нуждаят преди всичко от това страната да не трансформира разпоредбите на играта. На второ, страната да дава опция и да обезпечава даже и най-малък пазар за продажба на съответната продукция. Държавата би трябвало да има някаква отговорност за пазара, където ще се продава съответната продукция.

На трето място е финансирането. Но финансиране, което да не е обременително за бизнеса. Не може страната да разполага с пари и да кредитира бизнеса при високи лихви. Това не е вярно. По тази причина бихме желали достъпът до заеми да бъде рационален, с цел да може и бизнесът да знае по какъв начин да връща тези заеми. Ако тези три неща се осъществят, тогава ще има резултати.

В Русия сега имаме 6 милиона юридически лица, т.е. 6 милиона бизнесмени. С внос-износ се занимават доста дребен брой – 12 000 устойчиви, положителни и съществени, които работят всеки ден.

Разполагаме с задоволително огромен брой принадлежности, благодарение на които може да се излезе на съветския пазар, в това число и Българо-руската търговско-промишлена палата. Имаме доста принадлежности, а бизнесмените не знаят по какъв начин да се възползват от тях.

В момента стоките, които България обичайно създава, имат достъп до съветския пазар. Само би трябвало да ги знаеш, би трябвало да работиш в този бранш и наложително да се опираш на сътрудниците в Русия. Ако някой ви каже, че ще пристигна самичък в Русия и ще работи там, това не е истина. Също както и руснак не може да пристигна в България и да работи самичък тук, тъй като е задоволително съумял или богат. Без стратегически сътрудник бизнесът няма да се получи, уточни Падалко.

Първото изискване е да разполагаш с информация. Второто – със стратегически сътрудник. Третото – е нововъведението. Не би трябвало да стъпваш на пазара на друга страна, в случай че нямаш артикул, в който да има нещо характерно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР