На Русия – тоест на ФСБ – е нужно ВСИЧКО,

...
На Русия – тоест на ФСБ – е нужно ВСИЧКО,
Коментари Харесай

Юрий Фелштински: Путин не е пенсиониран, не е напускал КГБ-ФСБ, зачислен е в тайната ОДР

На Русия – т.е. на ФСБ – е нужно ВСИЧКО, нужна й е цяла Европа

Кремъл ще загуби войната откакто Украйна нанесе удари по „ Лубянка “, постройката на ФСБ и по Останкинската кула, от която срещу Украйна непрекъснато се води пропагандна война, споделя известният историк и анализатор

Интервю на Павел Стачник, Dziennik Polski

- В книгата си " От Дзержински до Путин " Вие пишете, че Путин не е напуснал ФСБ, с цел да стане елементарен политик, а е бил „ командирован “ на тези длъжности от ФСБ.

- Още по времето на Юри Андропов, дългогодишният ръководител на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), беше основана конструкция наречена „ офицери от настоящия запас “ (ОДР). Там са зачислявани всички офицери служили в миналото в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Офицерите от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) не се пенсионираха и не напускаха службата. Те биваха зачислявани в ОДР. Това беше загадка конструкция. Разгласяването на имената на офицерите от настоящия запас в Съюз на съветските социалистически републики се приравняваше към оповестяване на държавна загадка.
Даже в този момент ние знаем доста малко за тази конструкция, въпреки че след рухването на руската власт през 1991 година в архивите на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на балтийските страни бяха открити обособени документи, доказващи съществуването и.
Количествено, ние приказваме за десетки хиляди офицери от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Аналогична конструкция беше основана по линия на ГРУ на Министерството на защитата на Русия.
Путин не е изключение.
Отначало по линия на ОДР Путин беше прикован към Собчак (Анатолий Собчак – кмет на Санкт Петербург, за който Владимир Путин работи – бел. ред.), по-късно по линия на ОДР е преведен в Москва и след това отново по линия на ОДР стана министър-председател.
Спомняте ли си неговото изявление пред актива на ФСБ в Деня на чекиста, 20 декември 1999 година: 
" Група чиновници на ФСБ, командирована от вас на работа под прикритие в държавното управление извърши първия стадий на задачата си “.
10 дни по-късно той стана изпълняващ длъжността президент на Русия, след оставката на Борис Елцин на 31 декември 1999 година и най-после – президент на Русия.

- Как се оправи като президент, съгласно Вас? И вярно ли изпълняваше като президент поставените от ФСБ задания Путин?

- Путин се оправи доста добре като президент подложен на поста от ФСБ. И безусловно вярно изпълняваше всички сложени от ФСБ задания. 
Той неотложно върна на Руската федерация остарелия руски химн, стартира да издига на висши държавни и политически длъжности офицери от държавна сигурност, той унищожи горната камара на съветския парламент, сътвори „ вертикалата на властта “ и отпред на тази вертикала сложи хора от силовите структури. 
Към 2021 година властта в Русия беше напълно превзета от ФСБ. За пръв път в международната история властта в страната принадлежи не на монарх, не на деспот, не на политическа партия, а на държавна конструкция като институция.

- Още в книгата си „ Третата международна война? Битката за Украйна “, излязла през 2015 година, Вие пишете, че нахлуването на Русия в Украйна е неизбежно? Защо и е Украйна на Русия?

- На Русия не и е нужна Украйна, в това число и Донбас, в това число и Крим. На Русия не и нужна Абхазия. На Русия не и е нужна Южна Осетия. На Русия не и е нужно Приднестровието. И на Русия не е нужна Беларус.
Всичко това е нужно на съветската държавна сигурност.
През 2000 година те завзеха властта в Русия и започнаха да осъществят стратегия за завладяването на света, дефинирана още през 1917 година. Тогава това се наричаше „ доктрина за международната гражданска война “. 
През 2008 година Русия (ФСБ) завзе Абхазия и Южна Осетия. 
В Приднестровието Русия влезе още преди този момент. 
През 2014 година Русия завзе Крим и стартира завоюването на Донбас. През 
2021 година Русия окупира Беларус – доста безшумно и неусетно, посредством споразумение с диктатора Лукашенко. Никой даже не видя тази окупация. А без това не би била допустима войната срещу Украйна, тъй като към Киев може да се настъпи единствено от територията на Беларус – от Русия до Киев не може да се стигне.
Така че на Русия не и е нужна Украйна, 
На Русия – т.е. на ФСБ – е нужно ВСИЧКО. 
И това е основният проблем, с който се сблъсква Европа. 
На Русия и е нужна ЦЯЛА Европа. След това несъмнено би последвал „ сериозен диалог “ със Съединени американски щати, тъй като Аляска също в миналото е принадлежала на Руската империя.
Помните ли какво беше споделил Хитлер преди нападението на Полша: „ Не става дума за Данциг (Гданск). Ето, за Путин пък «не става дума за Украйна».

- Вие казвате, че руско-украинският спор ще бъде първата фаза на Третата международна война. Защо мислите по този начин?

- Защото Третата международна война към този момент стартира.
Тя стартира на 24 февруари 2022 година. Ние вършим всичко допустимо, с цел да убедим сами себе си, че това е „ единствено “ руско-украинска война. Но това не е по този начин.
В тази война към този момент са въвлечени Беларус, Русия, Украйна, НАТО като конструкция, помагаща на Украйна да отрази съветската експанзия.
И Путин не инцидентно твърди, че Русия не води война с Украйна, а с НАТО. Това фактически е по този начин. Просто към този момент НАТО води война с Русия на територията на Украйна, опирайки се на силите на украинската войска.
Колко ще продължи това положение никой не знае. 
Украйна не може постоянно да води „ отбранителна война “, когато Русия губи жива мощ, а Украйна и жива мощ, и гражданско население, и своята страна, разрушавана от въздуха.
Войната се води към този момент съвсем цяла година и Украйна побеждава на бойното поле. Но доколкото тази война е отбранителна и Украйна по гледище на своите западни съдружници няма право да нанася удари по територията на съперника – Русия и Беларус – тя е сложена в състояние, в което не може да завоюва тази война.
Украйна ще победи – и войната ще свърши – откакто Западът промени своето отношение към тази война и престане да гледа на нея като на „ отбранителна “, а стартира да я преглежда като „ настъпателна “ и надлежно стартира да доставя на Украйна настъпателни типове оръжия.
Русия ще загуби откакто Украйна нанесе удари по „ Лубянка “, постройката на ФСБ и по Останкинската кула, от която срещу Украйна непрекъснато се води пропагандна война.

- Отчитайки провалите на съветската войска в Украйна, може ли въобще Путин да мисли за нахлуване на Запад (към Полша и Прибалтика-бел. ред)?

- Да, несъмнено. Той единствено за това мисли. Човешките жертви въобще не вълнуват Путин. Русия постоянно във война е губила повече хора, в сравнение с всички останали участници. И колкото повече жертви дава Русия във войната, толкоз по-величествено става нейното присъединяване и, вероятно, победа.
Твърденията на руските историци, че Съветският съюз е с максимален принос в успеха на съдружниците над нацистка Германия се учредена на това, че Съюз на съветските социалистически републики губи във Втората международна война най-вече хора.
Така че, колкото повече хора губи Путин във войната в Украйна, толкоз по-значителни стават и войната, и бъдещото и отразяване от историците. 
Мобилизационният запас на Русия е 2 милиона. А досега Путин е изгубил 100 хиляди. 
Така че от позиция на Путин, нито на украинците, нито на НАТО ще им стигнат патроните да изпозастрелят всички. 
При това Русия има нуклеарно оръжие и, както настояват съветските пропагандисти, страна, която има нуклеарно оръжие е невероятно да бъде победена, тъй като Русия може да употребява нуклеарното си оръжие.
Така че Путин счита, че неговата победа в борбата с Украйна и Европа е единствено въпрос на време.

- Ще се промени ли обстановката, в случай че бъде отхвърлен Путин? Ще продължи ли и неговият правоприемник войната непременно?

- Има два сюжета. Първият – отстраняването на Путин като резултат от провалянето във войната и капитулацията на Русия. Вторият – отстраняването на Путин или отдръпването на Путин от политическата сцена в хода на войната. 
Според мен, би било наивно и безгрижно да се надяваме, че Путин ще бъде заменен от човек, подготвен да спре войната в Украйна. 

Мисля, че са доста по-големи възможностите Путин да бъде заменен от човек, който счита, че Путин незадоволително интензивно или погрешно води войната против Украйна. 
Така че отдръпването на Путин няма да промени или да усъвършенства обстановката. За нас е значимо и належащо новото държавно управление на Русия да спре войната в Украйна, да изтегли от Украйна остатъците от съветските войски, да признае границите от 2013 година, да се съгласи да заплати обезщетения за нанесените вреди и да съобщи военнопрестъпниците на интернационалния арбитражен съд.
Аз не мисля, че в модерна Русия има такива хора и такива сили, или най-малко, ние не чуваме за тях и не ги виждаме.

- Какво би трябвало да се случи, с цел да престане съветското общество да поддържа Путин и неговата „ специфична интервенция “?

- Всъщност ние не знаем дали съветското общество поддържа Путин. 
След 2000 година, когато ФСБ завзе властта, от Русия емигрираха стотици хиляди, може би даже милион: най-богатите, най-успешните, най-решителните, най-предприемчивите, най-активните. И тези, които ненавиждаха този режим и се усещаха некомфортно в Русия.
След 24 февруари отпътува нова вълна: тези, които разбираха, че войната ще докара до затваряне на границите и до готовност. 
След 22 септември, когато Путин разгласи мобилизацията си потеглиха още 300-400 хиляди.
В Русия останаха тези, които или от нелепост поддържат Путин или са безразлични към това, което се случва.
Аз не мисля, че в Русия са останали хора и сили, които са в положение да смъкват настоящето държавно управление, по-точно не правителството  (такова не съществува в цялостния смисъл), а путинския режим. Аз не виждам такива хора. Няколкото смелчаци са в пандиза. Но стоящото зад тях опозиционно придвижване не може да набере сериозна маса.

- Ще стане ли в миналото Русия естествена страна? Нормално, т.е., демократична, с почтени избори, със спецслужби, които не се занимават с политика, без имперски упоритости?

- " Някога " е доста безвредно времево определение. „ Някога “, несъмнено, ще стане. Въпросът е по кое време точно. 
Русия ще стане естествена страна откакто понесе проваляне, сравнимо с провалянето на Германия през 1945 година и се освободи от своя имперски комплекс. 
Русия е длъжна да усвои урока, че съветският народ не е популярен, а най-обикновен народ. А Русия не е велика страна, а най-обикновена, просто е огромна.
Тогава всичко ще си пристигна на мястото и на Русия няма да и се постанова непрекъснато „ да се изправя от колене “, с цел да стане велика страна. 
И ще изчезне легендата за тома, че всички несгоди на съветския народ са резултат от това, че Европа и целият останал свят не желаят да признаят на Русия правото да бъде велика страна, която да подчинява всякакви „ второстепенни нации “ – украинци, белоруси, прибалти, молдовани, татари и по този начин нататък, и по този начин нататък. 
Русия ще стане свободна страна откакто нейното население разбере, че основният му зложелател е ФСБ – най-старата институция, основана през декември 1917 година, и единствената, претърпяла разпада на Съюз на съветските социалистически републики. 
Готов съм да настоявам, че ФСБ е единственият проблем на Русия и разпускането на тази институция е единственото, което стои на пътя на връщането на Русия в фамилията на демократичните нации. 
И когато президентът на Франция Макрон слага въпроса за гаранциите за сигурност за Русия, той е задължен да схваща, че най-важната и съществена гаранция за сигурността на Русия  е гаранцията за сигурност от ФСБ, доколкото Русия няма други врагове.
Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР