На ромите от махалата във Войводиново ще им бъде дадена

...
На ромите от махалата във Войводиново ще им бъде дадена
Коментари Харесай

Настаняват ромите от Войводиново в общински жилища?

На ромите от махалата във Войводиново ще им бъде дадена опция да бъдат настанени в общински жилища. Тъй като Община Марица, към която административно се води обитаемото мяста, не разполага с такива, ще стане ясно на по-късен стадий къде тъкмо ще са те. За задачата ще се търси подпомагане от Областния шеф на Пловдив Здравко Димитров.

Това стана ясно на срещата в община Марица за решение на казуса с противозаконните ромски постройки в селото, на която участваха кметът Димитър Иванов, поданици на Войводиново, представители на етноса и на правозащитни организации.

До тук се стигна откакто в събота във Войводиново се появиха към 30 жители на ромската махала на селото, които желаеха да се върнат в къщите си и да останат там. Това провокира напрежение измежду жителите на пловдивското село, които излязоха на митинг.

След намесата на полицията, не беше позволено нарушаване на публичния ред.

Ромската махала в селото опустя след случая с пребития 33-годишен Валентин Димов - командос от специфичните сили. Това провокира напрежение и жителите на Войводиново излязоха на всеобщи митинги с претенции за обективни санкции на нападателите от ромски генезис, унищожаване на противозаконните постройки и изселване на нелегално пребиваващите.

Местната власт към този момент събори част от противозаконните ромски къщи във Войводиново. 17 от заповедите за унищожаване се апелират от ромите. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР