На режисирана и лъжлива среща с “местни хора от Кресна

...
На режисирана и лъжлива среща с “местни хора от Кресна
Коментари Харесай

Екоталибаните организираха фалшива среща за Ска Келер

На режисирана и лъжлива среща с “местни хора ” от Кресна участва немската европдепутатка Ска Келер, видя кореспондент на “Труд ”. Автори на постановката бяха българските псевдоеколози, които доведоха Келер в България като съпредседател на групата на “Зелените ” в Екологичен потенциал.

Германката изиска да се види с поданици на региона на Кресненското дефиле, откъдето ще минава трасето на лот 3.2 от автомагистрала “Струма ”. Изграждането на правата не може да стартира от години поради саботажите на българските “зелени ”, които извиват ръцете на страната под претекст, че местността е предпазена.
 келер  келер  келер  келер
Ска Келер дойде малко след 13:00 ч в Кресненското ханче, в кафе-аперитив “Струма ”, водена от “еколозите ” Андрей Ковачев, Петко Ковачев, Борислав Сандов и още няколко души. С тях беше хотелиерът от Банско Никола Вапцаров-младши, който поддържа митингите сякаш в отбрана на Пирин.

В кафенето имаше трима-четирима овчари, които работят за “еколозите ”, софийски рафтингари (спускане с лодки в буйна река – б,а,) и още 10-15 души от “зелените ”.

Нямаше локални поданици от Кресна, нито пък някой в общината знаеше,че Келер желае среща с елементарни хора.

Всъщност зелената евродепутатка изобщо не стигна до град Кресна, а остана в кафенето на дефилето и организира диалог с овчарите, рафтингарите и “еколозите ”. Срещата бе засекретена за медиите, с изключение на за Би Ти Ви, чийто екип бе в групата на “зелените ”. Останалите представители на медиите бяха разпитани по полицейски от кое място знаят мястото и часа на срещата и не бяха пуснати в кафенето.

След час диалози, Келер се спря при публицистите извън. От думите й се разбра, че тя си мисли по какъв начин до момента е говорила с поданици на община Кресна, измежду които фермери и земеделци. Според нея всички били срещу разновидността част Автомагистрала “Струма ” да минава през пролома, само че управляващите не ги чували.

По-рано денем Ска Келер показа в София отчет за корупцията в Европейски Съюз, който бе необятно рекламиран от българските зелени. Оказа се, че създатели на текстовете са юрист Александър Кашъмов и хора от “Да, България ” на Христо Иванов, която е една от обединенията за митингите сякаш в отбрана на “Пирин ”.

“Докладът е написан от господин Кашъмов. Разбира се,че му е платено за положените старания ”, сподели Келер пред Кресненското ханче.
Едва откакто Келер и “зелените ” потеглиха към Банско, като евродепутатката се качи в джипа на хотелиера Вапцаров, сервитьорите от заведението схванаха, че става дума за такава среща.

“Леле, но ние сме срещу придвижването да се изнася от тук. Ако това стане, какво ще ядем? Ще ни пропадне бизнесът, тук сме строили кафенета и заведения за хранене, по какъв начин не разбрахме, че е такава среща? Щяхме другояче да и кажем на тази госпожа. Ама никой нищо не ни изясни ”, споделиха чиновниците на кафене “Струма ”.

Плакати „Не си добре пристигнала в Банско“ посрещнаха Келер в зимния курорт

 Плакат Ска Келер Плакати с надпис на британски “Ска Келер, не си добре пристигнала в Банско ” бяха разпънати на входовете на зимния курот. Повод за акцията е информацията, че съпредседателката на групата на “Зелените ” в Европейския парламент ще мине през града, с цел да стигне до Пирин, където ще я разхожат нейните съидейници – българските псевдоеколози.

Сутринта Келер даде конференция дружно с Борислав Сандов и юрист Александър Кашъмов. Оказа се, че полседният е създател на необятно рекламирания отчет за корупцията в Европейския съюз. Помагали са му от “Да, България ” – дребната дясна партия, която седи зад митингите в София дружно с ДСБ, Политическа партия “Зелените ”, а към този момент и ДБГ.

В същото време от концесионера на ски зоната разпростаниха данни, съгласно които за една седмица до паркинга на местността Шилигарника тази седмица са се качили сред 10-12 000 автомобила.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов: Тя очевидно е следващата кукла на конци  Апостол Апостолов, кмет на Симитли

Кметът на Симитли Апостол Апостолов разгласява на уеб страницата на общината своя позиция за визитата в района на съпредседателката на “Зелените ” в Европейския парламент, което. Апостолов е безапелационен, че евродепутатката би трябвало да приказва с локалните хора, а не с подставени лица, посочени й от “зелените ”.

Като създател на общинската организация на “Зелената партия ” през 90-те години, а по-късно и съучредител на “Партия на зелените ”, желая да направя разликите сред тогавашните същински зелени и сегашните комерсиални зелени. Тогава ние се борехме, особено в нашата община за изконните полезности.

Ние се борехме за чист въздух, чиста естествена среда, а не както в този момент “колегите ” – водени от комерсиални цели, пречат на икономическото развиване на страната. Искам да подчертая, че тогава се борехме против мръсния въздух, против добива на уран в нашата община и срещнахме голяма поддръжка от цялата нация, в случай че щете и от цяла Европа и тогава успяхме да създадем по този начин, че да помогнем на обществото, като спряхме добива му. Така, водени от безкористни цели, помогнахме малко или доста канцерогенните болести да намалеят фрапантно.
В момента какво се случва? Случва се това, че едни псевдо зелени хорица, чиято основна цел е да спрат икономическото развиване на България, не се стъпвали в Пирин, а се демонстрират в телевизионните излъчвания, а по никакъв метод не могат да си показват защо се борят живеещите тук.

Хората, които са най-заинтересовани Пирин да остане в настоящето си положение, сме ние – живущите тук. Дебело желая да подчертая, че над 50% от територията на община Симитли се намира в Пирин планина и ние, хората, които обичаме родното място, няма да позволим да се посегне с неприятна ръка на величието й и да бъде покровителствана от външни ползи. Тези, които пречат да се развива туризмът, ски зоните, като госпожа Ска Келер, която е пристигнала от Европейския парламент, очевидно е следващата кукла на конци, на изкористеното зелено придвижване през последните години. Интересно е за какво Келер се пробва да пречи на развиването на туристическа България, а не на Австрия, Германия и други? За мен не е обикновено тази дама да има вмешателство в нашата страна.

От пресофиса на Келер оповестиха, че тя идва у нас като политическо лице от еврозелените. Келер разгласи, че Брюксел е с протестърите и ги поддържа. Всъщност евроинституциите няма какво да поддържат, защото “зелените ” към този момент бяха изобличени, че изказванията им са цялостна неистина.
Интересно е за какво когато обикаляте из Пирин, не се срещнете с локалното население и не чуете гласа на хората, на които им пука за Пирин, а отидохте при едни самозаселили се безусловно отвън всевъзможни закони рафтингари, които сходно на настаняването си, направиха и противозаконен рафтинг център и живеят и се устоят на гърба на локалното население. Призовавам госпожа Келер да се срещне с хората, които живеят тук, а не с нарушителите на закона.

Бележка на вестник „ Труд “: Такова държание е нахално

Лично българският министър-председател Бойко Борисов отговори аргументирано и изчерпателно на съпредседателката на групата Коалиция Алианс 90/Зелената партия в Екологичен потенциал Ска Келер. Това се случи на 17 януари, когато Борисов представяше в Страсбург целите на България по време на председателството й на Европейски Съюз.
“Пред вас желая да подсигурявам, че става въпрос за втори въжен превоз, един-единствен въжен превоз на курорта в десетката на Европа (Банско – б.а.) ”, сподели Борисов.
Въпреки това Келер е в България от два дни и се държи нахално. С наглото си държание тя демонстрира, че въобще не е желала да чуе аргументирани отговори, а за Борисов е била просто подбудител. И проводник на ползите на псевдоеколозите у нас. Тя се пробва да легитимира техните неистини, които от години стопират развиването освен на туризма, само че и на цялата стопанска система на страната ни.
Не Ви ли е позор, г-жо Келер.
Реторичен въпрос – явно не Ви е.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР