На редовно заседание, състояло се на 21 април, Изпълнителният комитет

...
На редовно заседание, състояло се на 21 април, Изпълнителният комитет
Коментари Харесай

ОФК Локомотив /Мездра/ - девети в Северозападната Трета лига

На постоянно съвещание, състояло се на 21 април, Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) утвърди решенията, взети на последните пет съвещания на Бюрото на Изпълкома, и разиска разновидностите за дотъкмяване на шампионатите и шампионатите в системата на БФС за сезон 2019/2020. По предложение на президента на Аматьорската футболна лига (АФЛ) Румен Вълков бяха признати следните решения:
• В шампионатите по футбол в Трета лига за извънредно се приема класирането все още на въвеждане на изключително състояние в страната, т. е. към 13.03.2020 година, като се изключи Югозападна Трета лига, където следва да бъде плануван бараж сред Миньор (Перник) и Септември (Симитли) за установяване на победител в групата.
Така ОФК Локомотив (Мездра) приключва сезона на девето място в Северозападната Трета лига с актив от 15 точки и голово съответствие 15:20 (4 победи, 3 равенства и 6 загуби), насъбран през есенния полусезон.
Победител в групата е Янтра 2019 (Габрово) с 33 т., която се завръща в професионални футбол и от идващия сезон влиза във Втора лига. За сезон 2019/2020 от Трета лига няма да има изпадащи тимове в по-долна дивизия.
• Същото важи и за шампионатите в Областните футболни групи (ОФГ) - за извънредно се приема класирането все още на въвеждане на изключителното състояние, с изключение на в регионалните шампионати, в които при тези условия не може да бъде избран отличник, а ще бъде плануван бараж.
По този метод в ОФГ Враца следва да бъде плануван бараж за установяване на първенеца в групата сред водачите в Подгрупа A1 - Огоста (Хайредин), и в Подгрупа A2 - Академия Ботев (Враца). Представителите на община Мездра приключват надлежно: Околчица (Моравица) - на второ и Ботевъ (Брусен) - на пето място в Подгрупа A1, а Скала 2015 (Оселна) - на осмо място в Подгрупа A2.
• След привършване на изключителното състояние ще бъдат доиграни шампионатът за Купата на АФЛ, Държавните шампионати за студенти и за дами, Национална лига по футзал и Първа лига по плажен футбол.
• След привършване на изключителното състояние и след съвещания с Регионалните ръководства на образованието, ще бъдат възобновени (където това е възможно) шампионатите на равнище регионални и зонални шампионати в детско-юношеския футбол. В сферата на елитния ДЮФ (елитни групи U19, U17, U15) шампионатите ще се доиграят на турнирен принцип, стартирайки от равнище четвъртфинал. Купа БФС U18, U16 и U14 ще се доиграе в два полуфинала и в един край, като спечелилият в шампионата за юноши старша възраст ще завоюва квота за присъединяване в УЕФА Младежка Шампионска лига.
• Отлагат се за есента Държавното състезание за ветерани, работническите и браншови шампионати, Купа България - дами, Купа България по футзал, Купа България по минифутбол, училищен шампионати и шампионати по Програмата за развиване на женски футбол към УЕФА, както и шампионатите “Футболните звезди на БФС”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР