На работна среща председателят на парламентарната Комисия по културата и

...
На работна среща председателят на парламентарната Комисия по културата и
Коментари Харесай

Рашидов е представил на премиера идеята за форум за борба с трафика на културни ценности

На работна среща ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов показа пред премиера Бойко Борисов концепцията си България да бъде хазаин на среща на шефовете на парламентарните комисии по просвета на страните членки на Европейския съюз. Това оповестиха от комисията по културата и медиите.

Форумът има за цел задълбочаване на съдействието в битката с незаконния трафик на културни полезности, както и с подправянето на творби на изкуството и на артефакти.

Изграждането на обединен европейски стандарт за битка с тези феномени ще помогне за рационализиране на националните законодателства, а скъпият опит на европейските страни може да бъде потребен за всяка страна, е било маркирано на срещата.

" Радвам се, че министър-председателят поддържа концепцията ми за осъществяване на европейски конгрес в София. Проблемът с трафика на културни полезности и битката с фалшификатите на изкуството визира сигурността на всяка страна, а Европа като най-стария континент с неповторимо културно завещание е изключително заинтригувана от сполучливата борба с тези отрицателни процеси ", е декларирал след срещата Вежди Рашидов. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР