На ръба сме да се превърнем в „хибридна демокрация“. Това

...
На ръба сме да се превърнем в „хибридна демокрация“. Това
Коментари Харесай

Асен Агов: Ден преди да излезе американското съобщение, Пеевски нападна МВР

На ръба сме да се превърнем в „ хибридна народна власт “. Това съобщи в „ Тази заран “ журналистът Асен Агов във връзка на наложените наказания за корупция от Съединените щати на шестима българи. Той разкритикува реакцията на българските политици по случая.

„ Дипломатическата работа не си е свършила работата – да предизвести или посъветва управниците в България за това какво може да последва. Всичко това, което споделят американците – ние си го знаем. Смешно е това, което прави Пеевски – ден преди да излезе американското известие, той атакува Министерство на вътрешните работи, с цел да спре инспекцията по подслушванията “, сподели Агов.

По думите му реакцията на прокуратурата да стартира следствие против някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски – е закъсняла.

Освен него, глобените от американското държавно управление са още укриващият се в Дубай предприемач Васил Божков, зам.-председателят на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков, някогашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, някогашният ръководител на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев и някогашният секретар на организацията Красимир Томов.

Журналистът изясни, че глобите по Закона „ Магнитски “ са на Министерството на финансите на Съединени американски щати и са по-строги от тези на Държавния департамент. По думите му разкритията се ревизират от Пентагона, Съвета за национална сигурност, Държавния департамент и най-после президентът подписва изпълнителна заповед, която не предстои на правосъден надзор.

„ Пълното незнание към това „ има доказателства – няма доказателства “ е смехотворно. Минава през четири от най-сериозните институции в Съединени американски щати, не може да има подозрение, че няма доказателства. България е единствената страна от Централна и Източна Европа, която има подобен брой глобени, ние сме на ръба да се превърнем в „ хибридна народна власт “, разяснява Агов.

Според него реакциите у нас по случая са несъответствуващи и издават непросветеност. Той добави, че комерсиалните ни връзки със Съединени американски щати няма да трансформират мнението им. Относно американския дипломат у нас, Херо Мустафа, съгласно Агов тя демонстрира „ хиперактивност “.

„ Никой дипломат до момента не е правил подобен тур от срещи. Очевидно това също би трябвало да е сигнал за нашите управници. Защо тази госпожа прави всичките тези срещи, за какво слуша всички, а вие не слушате всички. Американците споделят това, което народът им сподели предишното лято – корупцията в България би трябвало да бъде преборена “, разяснява Агов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР