На проведеното Общо събрание вчера, Сдружение Медицински клъстер обсъди работната

...
На проведеното Общо събрание вчера, Сдружение Медицински клъстер обсъди работната
Коментари Харесай

Сдружение „Медицински клъстер“ с амбициозна програма за високи стандарти в здравеопазването и превенцията

На извършеното Общо заседание през вчерашния ден, Сдружение „ Медицински клъстер " разиска работната си стратегия и избра нов директорски съвет. Основано преди повече от 10 години, Сдружението сплотява напъните на своите членове и заинтригувани страни за развиване на опазването на здравето, възстановяване на неговото качество, възстановяване на достъпа на пациентите до лечебните заведения обслужването в тях, подкрепяне на болничните заведения при ръководството им, обезпечаване на финансов и учредителен запас, поощряване на подготовката, квалификацията и укрепването на лекарския, сестринския и помощния кадрови капацитет, въвеждане на съвременни практики, основани на научни доказателства, във всекидневната процедура.

Приетата работна стратегия набелязва амбициозни цели, като подчертава върху даването на информация, съвещания и натъртва на предварителната защита. Уникалната добавена стойност на работата на Сдружението се подсигурява от съдействието на необятна мрежа, сплотяваща ресурсите на Българския Червен Кръст, знакови лечебни заведения като „ Александровска ", „ Лозенец ", „ Света Марина ", с експертизата и уменията на водачи в региона на цифровите технологии като ЦАПК „ Прогрес ". Сред целите през идващите пет години са: отбрана и разпространение на обществената функционалност на лечебните заведения за даване на навременна и качествена здравна помощ на гражданите; преместване на водещи медицински практики и определяне на интернационалните връзки в здравеопазването; образуване на образования и семинари с присъединяване на одобрени хабилитирани професори и доценти; подкрепяне на българските жители на българските жители, които не разполагат с нужните средства за прегледи в болниците; повишение на медицинските познания и умения на университетските фрагменти, лекарите и специализантите посредством включването им в специализации, визити на конгреси, образования, обмяна на опит и други авторитетни мероприятия; консултиране и подкрепяне на софтуерно обновяване и внедряване на иновационни решения и техники за лекуване за разширение размера на осъществяваните медицински действия, повишение на качеството на предлаганите медицински услуги; възстановяване на изискванията на труд в лечебните заведения и други

Общото заседание одобри нови членове на клъстера, измежду които и болница „ Света Марина ". Преизбран бе за ръководител на сдружението господин Румен Сербезов. Обновен бе състава на управителния съвет на сдружението, както следва:

- Проф. доктор Красимир Гигов - общоприет шеф на Български червен кръст, доскорошен член на УС.
- Д-р Янко Здравков - ръководител на СД на Многопрофилна болница за интензивно лекуване Лозенец ЕАД.
- Николай Тодоров - дирекция „ Международно съдействие " на БЧК.
- Доц. доктор Милена Ангелова - основен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България и член на Европейския стопански и обществен комитет.
- Проф. доктор Кирил Карамфилов - шеф на Клиниката по кардиология при УМБАЛ Александровска.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР