На пристанище Варна-Запад започва реекспортът на контейнерите с боклук, внесени

...
На пристанище Варна-Запад започва реекспортът на контейнерите с боклук, внесени
Коментари Харесай

Иззети са документи от фирмите, свързани с боклука на пристанище Варна

На пристанище Варна-Запад стартира реекспортът на контейнерите с отпадък, импортирани от Италия с нередовни документи. Очаква се след 19 часа първите контейнери да бъдат натоварени на борда на турски транспортен съд. Под управлението на Районната прокуратура във Варна се претърсват и офисите на " Брикел " и на " Траш юнивърс " в Гълъбово, на чиято площадка е трябвало да бъдат складирани отпадъците.

 © БГНЕС
От офисите на " Брикел " и " Траш юнивърс " са конфискувани документи и материали, свързани с следствието на последните пристигнали от Италия 127 контейнера с боклуци.
Кристина Боева - представител на Районна прокуратура Варна: " В хода на следствието е открито, че въпросните боклуци е следвало да бъдат доставени на площадка на " Траш юнивърс " ЕООД в град Гълъбово, а в следствие изгорени в пещите на " Брикел " ЕАД.
От,,Брикел " обявиха, че не са обезпокоени от инспекцията на прокуратурата, тъй като в Топлоелектрическа централа.-а на сдружението не се изгарят боклуци от месец август предходната година.
Янилин Павлов - изпълнителен шеф на,,Брикел " ЕАД: Тече инспекция на територията на сдружението. Прокуратура и Икономическа полиция, като завърши инспекцията ще създадем публично изказване. Нямаме никакви терзания.
Пазачът на площадката на " Траш юнивърс " съобщи, че там никой не е влизал там и отхвърли да се съхраняват рискови боклуци.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров съобщи, че в случай че контейнерите с боклуци не дават отговор на условията, ще бъдат връщани в страната, от която са получени, за сметка на получателя у нас.

Емил Димитров - министър на околната среда и водите: Ако в този момент смъкна някой 50 контейнера и от тях се окаже, че един е с боклуци, които не са по този метод, който е следвало, и 50-те няма да влязат в България, ще седят там, ще заплащат ден губи, до момента в който си изнесе контейнерът назад.
Министър Димитров съобщи, че ще се срещне с всички, които се занимават с преправка на боклуци. Мерките, които ще бъдат подхванати, включват и законодателни промени, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР