На пресконференция в БТА – Стара Загора Ива Ангелкова –

...
На пресконференция в БТА – Стара Загора Ива Ангелкова –
Коментари Харесай

Заради ремонтите в Стара Загора от Възраждане искат оставки и намаляване на данък МПС

На конференция в Българска телеграфна агенция – Стара Загора Ива Ангелкова – общински консултант, Даниел Проданов – регионален координатор и Тодор Делчев и Дончо Радев – членове на „ Възраждане “, желаеха зам.-кметовете – Янчо Калоянов и Йордан Николов да подадат оставки.

В случай, че те не ги подават непринудено, от „ Възраждане “ ще изискат от кмета на ГЕРБ  да ги освободи.

Причината за желаните оставки е трагичното положение, в което се намира пътната инфраструктура в града. Посочените нагоре зам.-кметове са виновни за  контрола по нейното запазване и за организацията на придвижването по време на всевъзможни строително-ремонтни действия в Стара Загора.

В отговор на настояването на „ Възраждане “ зам.-кметовете не подадоха своите оставки и единственото, което направиха, е да  преповтарят и досегашните си изказвания, че те нямат отношение към осъществяването на плана на ВиК, вследствие на който се нарушава както организацията на придвижването, чийто ексклузивен режим не е добре организиран, по този начин и се унищожава пътната инфраструктура.

Ние от „ Възраждане “ сме наясно, че Общината не е реализатор на плана, по този начин както знаем обаче, че тя съблюдава неговото осъществяване.

Самата общинска администрация удостоверява в известие на уеб страницата си, че ресорният  зам.-кмет Йордан Николов съблюдава за организацията на придвижването. Прилагаме извадка от известието.

Прилагаме и отговора, който кметът на ГЕРБ изпрати на запитване на общинския консултант от „ Възраждане “ Ива Ангелкова. В него е посочено, че Община Стара Загора основава и управлява краткотрайната организация на придвижването.

Управленският неуспех на общинската администрация във връзка на този въпрос е причина жителите да бъдат обезщетени с препоръчаните на конференцията на „ Възраждане “ ограничения – понижаване на налога за леките коли, както и стесняване на обсега на „ Зелена зона “. Тези претенции ще бъдат внесени  за разискване в Общинския съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР