На Преображение Господне, 6 август, имен ден празнуват всички, които

...
На Преображение Господне, 6 август, имен ден празнуват всички, които
Коментари Харесай

Молитва на Преображение Господне

На Преображение Господне, 6 август, имен ден честват всички, които носят следните имена и техните производни: Сотир, Соте, Сотката, Сияна, Светлин, Светлина, Светли, Светльо, Светлана, Светланка, Светла.

Молитва на Преображение Господне

„ Исусе Христе, Господи наш, свети в Твоята популярност и в Твоите превъплъщения. Обърни своят милосърден взор към падналия човешки жанр, помогни на тога да одобри това, да повярва откровено, да бъде обуздан. Ти се преобрази и се яви пред апостолите в Твоята Божествена популярност. Помним Твоите премеждия и Твоята гибел, с цел да може всеки, който не има вяра в Тебе, да прогледне и да има безконечен живот. Нека всички ние, които честваме Твоето Преображение, да се очистим в този ден и да дойдем при Тебе, с цел да забележим Твоята мощ и популярност. Няма да спрем да славим името ти. Сега и Во веки Веков, Амин! “

Молитва на Преображение Господне за промяна на душата

„ Господи мой, ти постоянно си до мен. Приемам Те в душата си, тъй като Ти, аз и всички хора сме едно. Ти се появи на бял свят и изпита болежка и тъга, с цел да покажеш на всички и всеки, че живеят надълбоко в себе си. И аз, Твоят прислужник, признавам, че всичко, което имам, е плод на личните ми старания. Приеми покаянието ми за всичко, което съм основал. И посредством великата Си мощ елементарни греховете ми. Прости на мен и моите близки за всичките им непростими каузи и намерения, осъществени съзнателно или инцидентно. Прости на цялата ни раса, тъй като не знаем какво вършим. Но няма да спра да Те лаская за това, че си в живота ми и ме водиш по пътя на пречистването. С Твоята воля желая да се преобразя и да намеря същинско благополучие. Амин! “

На малко за Преображение Господне

Не единствено Христос се яви в славата на Отца, в славата на Неговото Божество в този ден пред Своите възпитаници: Евангелието ни споделя, че Божествената светлина струеше от Неговото физическо тяло и от облеклата, които го покриваха, изля се върху всичко, което заобиколи Христос.

За въплъщението не можем да разсъждаваме без неразбиране: по какъв начин се оказа, че човешката плът, материята на този свят, събрана в тялото Христово, не може да бъде единствено мястото на обитаването на Живия Бог? Тук скрито ни се разкрива цялото великолепие, цялото значение освен на индивида, само че и на самия веществен свят и неговите неописуеми благоприятни условия – освен земни и краткотрайни, само че и безконечни, Божествени.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР