На прекрасен класически концерт се насладиха в район Западен“. Събитието,

...
На прекрасен класически концерт се насладиха в район Западен“. Събитието,
Коментари Харесай

Класическа музика завладя район „Западен“

На прелестен типичен концерт се любуваха в регион „ Западен “. Събитието, озаглавено „ Viva la musica “, постави началото на креативно съдействие сред Сдружение " Изкуство във времето " и екипа на администрацията.



Музикантите бяха поздравени от кмета на региона Димитър Колев, който им благодари за прелестното преживяване, което подариха на всички присъстващи. Меломаните имаха опция да се насладят на произведения от П.И. Чайковски, П. Сарасате, Н. Паганини, З. Фибих, Ф. Лехар, С. Прокофиев, П. Хаджиев и други. Те бяха изпълнени по несравним метод от представителите на Сдружението – Валентина Трендафилова (сопрано), Павел Генов (цигулка), Дарина Иванова (флейта), Никола Николов (виолончело) и Злателина Коларова (пиано). Гост-изпълнителите Ивелина Рашкова (сопрано), Екатерина и Марияна Стоеви от класа по цигулка на Е. Ночева и Виктор Костов от класа по цигулка на П. Генов в НУМТИ " Д. Петков " подвигнаха на крайници публиката с виртуозните си осъществявания. 

Организаторите дадоха обещание традицията да продължи и още веднъж да съберат феновете на камерната музика отвън концертните зали. Именно това е и една от главните цели на сдружението – да разпространява музикалното изкуство измежду жителите на Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР