На предстоящо извънредно заседание членовете на парламентарната комисия по здравеопазване

...
На предстоящо извънредно заседание членовете на парламентарната комисия по здравеопазване
Коментари Харесай

Здравната комисия ще изслуша министъра на здравеопазването за експертизата на нарязаното момиче

На идно изключително съвещание членовете на парламентарната комисия по опазване на здравето ще изслушат министъра на опазването на здравето Христо Хинков по отношение на съществуването на одобрен медицински стандарт „ Съдебна медицина “ и съблюдаване на разпоредбите и процедурите при правенето на съдебномедицинската експертиза по случая с потърпевшото момиче в Стара Загора. Това е посочено на уеб страницата на Народното събрание. Заседанието ще бъде на 7 август, съобщи 24 часа.
Прочетете още
Предвижда се и чуване на основния координатор на Експертния съвет по здравната компетентност „ Съдебна медицина “ към министъра на опазването на здравето и на ръководителя на Българското сдружение по правосъдна медицина по отношение на настоящите правила и процедури при определянето на типа на телесна щета при осъществяването на съдебномедицинска експертиза.

По време на съвещанието се чака министър Хинков да даде информация и за изчезнали лекарства за лекуване на диабет, както и на ваксини за деца, включени в настоящия наложителен Имунизационен календар.

Извънредно съвещание се планува и за парламентарната комисия по правни въпроси, което ще бъде на 3 август. Дневният ред на комисията включва разглеждането на законопроекти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс и на Закона за отбрана от домашно принуждение, свързани с по-голяма отбрана и по-строги санкции.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР