На предстоящия втори тур на президентските избори в Украйна на

...
На предстоящия втори тур на президентските избори в Украйна на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски и Петро Порошенко отиват на балотаж на президентските избори в Украйна

На идния втори тур на президентските избори в Украйна на 21 април комедийният артист и водач на партия "Слуга на народа " Володимир Зеленски ще победи настоящия президент на страната Петро Порошенко.

Такъв излаз от гласуването предвиждат специалисти от Киевския интернационален институт по социология съгласно резултатите от извършено от тях директно преди първия тур на изборите социологическо изследване, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Социолозите са създали планиран модел при кого ще отидат гласовете от останалите участници в президентските избори, в случай че Зеленски и Порошенко се класират за балотаж. Така 47,4 % от последователите на някогашната министър-председателка Юлия Тимошенко са подготвени да поддържат на втория тур Володомир Зеленски. Също към него би се насочил и 91,7 % от електората на водача на партия "Гражданска позиция " Анатолий Гриценко, както и 49,2 % от гласоподавателите на претендента на "Опозиционна платформа - За живота " Юрий Бойко.

Така във втория тур Володимир Зеленски може да разчита на 39 % от гласовете, до момента в който Порошенко - единствено на 18 на 100.

Междувременно Централната изборна комисия на Украйна заяви, че при обработени 22 % от протоколите Володомир Зеленски получава на първия тур над 30 %. За Петро Порошенко са дали своят вот 16,8 на 100 от украинците, а за Юлия Тимошенко - 13,29 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР