На предстоящия местен вот русенци ще изберат 57 кмет на

...
На предстоящия местен вот русенци ще изберат 57 кмет на
Коментари Харесай

12 кандидати влизат в битка за кмет на Русе

На идния локален избор русенци ще изберат 57 кмет на общината. Кандидатите са 12.

Първи своя ход разгласи " Левицата " посредством локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България ", като още веднъж гласоподава доверие на сегашния градоначалник Пенчо Милков . За да надскочи електоралните благоприятни условия на " алените " в Русе, по пътя към втория мандат той ще разчита и на доверие отвън редиците на партията. Не инцидентно кандидатурата му е подкрепена и от 84 известни русенци от университетските, спортните и икономическите среди на града.



След като преди четири години ГЕРБ отстъпиха ръководството на града на Българска социалистическа партия, в тази акция залагат на здравни мениджъри, с цел да си върнат позициите в локалната власт. Претендентът за кмет на ГЕРБ е изпълнителният шеф на Университетска болница " Канев " Иван Иванов , а листата за общински съветници на партията оглавява Алис Муртезова, която е административен шеф на болница " Медика ".

Алтернатива на досегашния модел на ръководство на Русе предлага юрист Рена Стефанова . Тя е изборът на коалиция " Продължаваме Промяната " - " Демократична България ", ще води и общата листа на групировката за общински съветници. Миналата година Стефанова непринудено се отхвърли от депутатския си имунитет поради злополука с потърпевш пешеходец. Заради пътния случай тя подписа съглашение с прокуратурата и получи неоправдателна присъда с 3-годишен изпитателен период.



Амбиция за кмет има и някогашният регионален шеф Анатоли Станев , повдигнат от " ИТН ". Юристът за малко оглавяваше и екоинспекцията в Русе.



От партия " Възраждане " залагат на народния представител Златан Златанов , който е член на парламентарните комисии по конституционни и по правни въпроси.



Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР