На предстоящата Световна купа по художествена гимнастика, която ще се

...
На предстоящата Световна купа по художествена гимнастика, която ще се
Коментари Харесай

Световният елит на художествената гимнастика се събира отново в София

На идната Световна купа по художествена гимнастика , която ще се организира в столицата на България от 12 до 14 април , се чака присъединяване на най-хубавите състезателки от целия свят. Събитието, което ще се разгърне в влиятелната „ Арена София “, беше публично обявено през днешния ден от Българската федерация по художествена гимнастика /БФХГ/ на особено проведена конференция.

На надпреварата България ще бъде показана от изявени гении като Боряна Калейн и Стилияна Николова, както и от впечатляващия отбор дами, формиран от Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева. Общо 55 самостоятелни състезателки от 42 страни и 13 ансамбъла ще се борят за оценките, което предвещава зрелищна конкуренция на високо равнище.

Събитието ще има достойнството да посрещне като специфичен посетител президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе. Вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова акцентира смисъла на събитието като значима стъпка към Олимпийските игри в Париж и разгласи, че средствата от продажбата на билети за петък ще бъдат дарени на щедрост в партньорство с УНИЦЕФ.

Състезанието се чака с огромен интерес, изключително поради олимпийската година. България е с главен и уголемен състав и дава обещание мощно показване, като вниманието неизбежно ще бъде ориентирано и към самостоятелните представяния на гимнастичките, които се борят за квота за Олимпийските игри. Селекционерът Бранимира Маркова показа оптимизъм по отношение на подготовката и вътрешната конкуренция в тима .

Събитието ще бъде освен проява на висши спортни достижения , само че и празник на спортната просвета, комбиниран с благородни дела. За втора поредна година ще бъде разпределен награден фонд от 20 000 евро измежду участниците, а упълномощените публицисти и фотографи ще имат опцията да изберат „ Кралицата на Световната купа по художествена гимнастика “.

Организаторите приканват всички фенове на художествената гимнастика да поддържат събитието, демонстрирайки, че спортът може да бъде освен сцена за съревнование, само че и мощен инструмент за обществено обединяване и поддръжка на благородни дела. Събитието дава обещание да бъде едно от най-запомнящите се в календара на художествената гимнастика за годината и знаков миг в подготовката за идните Олимпийски игри.

Защо да запишем детето си на художествена гимнастика?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР