На предстоящата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН

...
На предстоящата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН
Коментари Харесай

Министър Димов: Енергетиците имат подкрепата на МОСВ в преговорите по климатичните промени


На идната Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата в Катовице ще не отстъпвам позицията на държавното управление, че не би трябвало да има по-високи упоритости от досегашните. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов пред енергетици от КТ „ Подкрепа “, които стачкуваха пред постройката на Министерство на околната среда и водите.

„ От осем години приказвам за това, че би трябвало да сме доста умерени в позицията си за климатичните промени и да внимаваме тя да не навреди повече, в сравнение с да помогне “, уточни министърът.

Той напомни, че на срещата на министрите на околната среда на 9 октомври в Люксембург изрично е защитил позицията, че не би трябвало да има по-високи упоритости от тези, които са сега, че не би трябвало да има предоговаряне на каквито и да е условия за идващите 10 години, и че не би трябвало да имаме спомагателни заплащания към други страни.

„ Това е позицията, която предложих на Министерски съвет, която отбрани и министър председателят на срещата на Европейския съвет предишния месец и която ще пазиме в Катовице. От самото начало сме дружно с Полша, тъй като те имат същите проблеми, които имаме и ние. За климатичните промени и за търговията с излъчвания в мое лице сте намерили поддръжка “, увери министър Димов енергетиците.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР