на празника на Туристическо дружество Кайлъшка долина - Плевен на

...
на празника на Туристическо дружество Кайлъшка долина - Плевен на
Коментари Харесай

ТД Кайлъшка долина - Плевен отбелязва 122 г. от създаването си

на празника на Туристическо сдружение " Кайлъшка котловина " - Плевен на 20 май, на хижа " Среброструй ", част от Спортния календар на Община Плевен и Ви поканвам да присъствате за отразяване на събитието!

Туристическо сдружение „ Кайлъшка котловина ” – Плевен е учредено през далечната 1901 година В момента към сдружението интензивно работятклубовете по: Пешеходен туризъм, Воден туризъм, Коло туризъм, Ски туризъм, Алпийски клуб, Клуб по спелеология, Клуб по насочване, Клуб на ветераните туристи, Клуб на учителите за училищен туризъм и Хор „ Кайлъшко ехтене ”, по одобрен Календарен проект на Търговско дружество ”Кайлъшка котловина ”. Дружеството стопанисва Туристически дом " Кайлъка " - Плевен, хижа " Среброструй " в Плевен и хижа " Плевен " в Стара Планина.

Празникът ще протече с провеждането на разнородни интензивности, като най-мащабната е " Девети обзор на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз " Кристален еделвайс " – " Кайлъка – 2023 " " от 09:00 ч., като присъединяване са декларирали 9 учебни заведения от Плевен и Кнежа, Скаутски клуб " Лъвче " - Плевен и Търговско дружество " Сребрен " - Кнежа - общо 80 деца и 38 ръководители. Освен надпреварите за наградата са планувани и спомагателни игри за децата -индивидуално съревнование по скоростно колоездене иотборна,занимателна игра със спортен характер„ Оказване на първа помощ от екип “. Програмата за другите интензивности е проведена от клубовете, членуващи в сдружението и включва съревнование по спортно насочване на х. „ Среброструй ” с уредник СКО " Север ", пешеходен поход, на клуба по пешеходен туризъм, от началото на парк „ Кайлъка ” до х. „ Среброструй ”,клуба по воден туризъм ще организира гребане с каяк наяз. „ Тотлебенов вал ” с деца от скаутски клуб " Дивата пчела " - Плевен от 10:00 ч., по същото време алпийски клуб ще организира скално катерене на скалите до язовира. В 13:00 ч. на хижа " Среброструй " ще се разгласят на резултатите от извършените надпревари и спечелилите ще бъдат наградени. Привечер, в 17:30 ч., в залата на Военен клуб ще се организира Песенен празник „ Елате в Плевен “ с семейството на Туристически хор “Кайлъшко ехтене ” - Плевен и присъединяване на Туристически хор „ Еделвайс “ - Велико Търново и Мъжка вокална група „ Вежен ” – Тетевен, след което хористите ще продължат празнично вечерта в кръчма " Българи ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР