На празничната трапеза сложете баница с късмети, а за всички,

...
На празничната трапеза сложете баница с късмети, а за всички,
Коментари Харесай

Вита баница с късмети

На празничната софра сложете баница с шансове, а за всички, на които им е харесала рецептата - елате след празниците - тогава отново даваме баница, само че без шансове

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 700 г
● олио - 5 с.л.
● мехлем - разтопена свинска или краве масло
● масло - 1 с.л. твърдо
● вода - 2 ч.ч. хладка

За плънката


● яйца - 4 броя
● сирене - 200 г

Начин на подготвяне

Замесете меко тесто от брашното, олиото, солта и хладката вода. Разделете го на 6 топки и ги разточете с диаметър 20 см.

Покрийте ги с влажна забрадка и ги оставете да починат половин час. През това време си пригответе късметчетата, като завиете всяко в алуминиево фолио, както и паричката.

След това разточете питките на тънки кори. Намажете половината на всяка кора с разтопена свинска мехлем и я покрийте с втората суха половина. Сгънете двата края и по този начин приготвените пликове подредете в плик. Шестте топки в плика сложете в ледник за за към 1 час.

След това разточете всяко топче на тънка кора с допустимо най-големия размер. Намазвайте всяка кора с мехлем, разпределяйте от плънката (натрошено сирене и яйца) и слагайте случайно късметчетата и паричката. Завивайте корите на рула и рулата подреждайте в намаслената тава на охлюв.

Отгоре още веднъж покрийте с мехлем и масло и сложете новогодишната баница с шансове с цел да се изпече в умерено загряна фурна до подготвеност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР