На пръв поглед представеният доклад за управление на качеството на

...
На пръв поглед представеният доклад за управление на качеството на
Коментари Харесай

Альоша Даков: Едва 16 еко печки са инсталирани в СО за отоплителния сезон 2020-2021 г.

На пръв взор показаният отчет за ръководство на качеството на атмосферния въздух на Столична община наподобява на доклад. Така препоръчаният документ няма по какъв начин да бъде и подсилен, тъй като някои от резултатите, и то по основни проблеми, като подмяната на замърсяващи източници за отопление с по-малко замърсяващи, на стойност 44 млн. лв. по Оперативна стратегия „ Околна среда “, е нула конфигурирани отоплителни уреди. По по-малкия план виждаме конфигурирани едвам 16 печки за отоплителния сезон 2020-2021 година Това сподели Альоша Даков, общински консултант от „ Българска социалистическа партия за България “ по време на днешната сесия на СОС.

По думите му липсва какъвто и е опит за разбор на изпълнените действия, разходваните средства и възстановяване или утежняване качеството на въздуха в София.

„ Представеният доклад съставлява една таблица с планове и разходвани средства, което може би ще е потребно при отчитане на касовото осъществяване на бюджета, само че не е потребно по никакъв метод за жителите на Столичната община “, съобщи общинският консултант.

„ Отчете се като сериозен пробив и триумф увеличението на засадените дървета, като създаване на зелен филтър. Повече от 10 година от приемане на наредбата за ръководство и поддържане на зелената система на Столична община към момента нямаме обществен указател. Засадени са 5 012 дървета по улиците и булевардите в София, само че нямаме информация какъв брой от тях са оживели. Но пък без да поставяме огромни старания, на към 200 метра от постройката на Столична община, може да преброим десетки отрязани дървета, които не са възобновени “, посочи Альоша Даков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР