На практика, значението на стреса е бързо да подготви тялото

...
На практика, значението на стреса е бързо да подготви тялото
Коментари Харесай

Преумора – когато стресът надделее

На процедура, смисъла на напрежението е бързо да приготви тялото за деяние при положение на заплаха, само че той също по този начин се появява и при паника.

По време на стрес, надбъбречната жлеза създава три хормона: кортизол, адреналин и норадреналин. Кортизолът води до повишение равнищата на кръвната захар, като по този метод обезпечава на организма огромно количество сила.

Адреналинът и норадреналинът дават опция на тялото за бързо деяние. Това се назовава още „ реакция бий се или бягай “. Прекомерният или нескончаем стрес може да накара тялото да действа оттатък границите на това, което е обикновено за него.

Това може да докара до разнообразни физически признаци и нарушавания или до изтощеност. Тя може да се аргументи от дълготрайно излагане на стрес на работното място, който може да се дължи на: доста работа; липса на оценяване на труда. Тези фактори могат да бъдат комбинирани с други личностни характерности като перфекционизъм, несъразмерна сериозност и работохолизъм.

Когато се доближи до изтощеност, се губи желанието за работа, появява се непрекъснато възприятие на безпокойство и напрежение, а също по този начин и постоянно страдаме от физически признаци, проблеми с концентрацията и заплеснатост.

Сред другите неподходящи резултати са: липса на време и сила за себе си и семейството; нараснала приложимост на медикаменти; високо кръвно налягане; сърдечен удар; инсулт.

При съществуване на изтощеност, консултацията с доктор е доста значима. И безусловно пробвайте се да постигнете баланс и намалете темпото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР