На прага на празника на виното и любовта Свети Валентин,

...
На прага на празника на виното и любовта Свети Валентин,
Коментари Харесай

На прага на Св. Валентин равен брой бракове и разводи в Бургас

На прага на празника на виното и любовта Свети Валентин, в Бургас регистрират 29 сватби и 30 развода от началото на годината. Което значи, че бургазлии се женят, само че и с не по-малко предпочитание се развеждат. Тенденцията сигурно ще обърне летният сезон, когато двойките всеобщо избират за венчавка сантиментални места като Морското казино на града и остров „Света Анастасия“. Там процъфтява и сватбеният туризъм, тъй като във честност се вричат младоженци от цялата страна, а и чужденци. Сред най-интересните истории е тази на влюбена двойка /на снимката/, която се венчала на борда на кораба „Атастасия“, пътуващ до острова. Влюбените решили да си кажат „да“ на късчето земя измежду вълните преди три години, само че морето било доста бурно и корабът не можел да тръгне, макар че било в средата на август. Те обаче не се отказали да се врекат във честност край морето и по този начин решили церемонията да се състои на палубата на „Анастасия“ на Морската гара в Бургас.

Три сватби са декларирани за това лято на острова край Бургас.

Засега, непостижим по брачен туризъм обаче остава Несебър, където се женят двойки от целия свят. На живописния и сантиментален полуостров идват влюбени от Канада, Китай, Индия, оповестяват от общината.

Навръх Свети Валентин, в центъра на Бургас, на площад „ Атанас Сиреков ”, ще бъде издигната стъклена къща на любовта, а в нея персонално кметът Димитър Николов ще венчае три двойки, писа към този момент „Труд“. Ще бъде поздравена и една от най-дълго претърпелите сватбен съюз двойки-капитан Христо Мушков и брачната половинка му, които са дружно от 62 години.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР