На прага на пълна путинизация сме. На базата на измислени

...
На прага на пълна путинизация сме. На базата на измислени
Коментари Харесай

На прага на пълна путинизация

На прага на цялостна путинизация сме. На базата на измислени и към този момент един път отхвърлени от съда обвинявания Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) е на път да затвори дребното останали самостоятелни вестници посредством противоречиви сметки за цената на приватизирани активи. Един ден в съда несъмнено всички изказвания ще бъдат оборени, само че към този момент ще имаме цялостен медиен монопол. Това е задачата на интервенцията.

С този акт ГЕРБ ще приключи трансформацията си във втора производна на Българска комунистическа партия . Политически Борисов възприе всички цели на Българска социалистическа партия от 90-те години: проверка и обвинение на приватизацията за всички беди в обществото, медийна монополизация и месене в правосъдната система, гледище за опазване на тесни стопански връзки с Русия, антилиберализъм и топла връзка с национализма и патриотарството.

Нещо повече - ГЕРБ на процедура одобри централното обяснението на Българска социалистическа партия за " неуспеха на прехода " поради " грабителската приватизация " , отричайки очевидната истина, че България беше разграбена ПРЕДИ приватизацията от 1997-2001 година със схеми " вход-изход " и необезпечени заеми от банките. Сриването на стопанската система и финансовата система от 96-97 година бе структурната причина за обезценяването на държавните активи - нещо, което ГЕРБ не желаят да виждат. Така те де факто оневиняват Българска социалистическа партия за най-големия политически и управнически неуспех по време на прехода, поради който изоставаме от останалите страни от Източна Европа.
Икономически пък ГЕРБ се трансформира в инструмент на избрана формация , по този начин както Българска социалистическа партия стана патрон на основаването на " Мултигруп " и трибуквените мутренски конгломерати на 90-те. Групировката се вижда в огледалото на Борисов, само че може и с просто око.

Сигурно има някакви други разлики сред двете производни на Българска комунистическа партия, само че те са естетически , декоративни и свързани с биографиите и натюрела на водачите им. И може би е време тези, които тръбят, че ГЕРБ била " дясното " в България, да се осъзнаят. Такова дясно имаше към този момент у нас през 90-те посредством Българска социалистическа партия (което наричаше Желев " турчин с фес " и винеше Сорос за банкрута на банките от 96-97 г.). А през днешния ден такова " дясно " има в Русия. В обилие.

Коментарът е оповестен във " Facebook ". " Дневник " го препечатва със единодушието на автора
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР